Espanya retira "definitivament" l'ambaixadora a Buenos Aires

L'absència de disculpes per part de Milei després d'assegurar que la dona de Sánchez era "corrupta" està darrere d'esta decisió

Milei, este diumenge, en l'acte Viva 24 que ha reunit a líders de l'extrema dreta a Madrid
Milei, diumenge, en l'acte Viva 24 que ha reunit líders de l'extrema dreta a Madrid / Carlos Luján (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de maig 2024 - 13:42 Actualitzat: 21 de maig 2024 - 20:25

El ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha anunciat la retirada definitiva de l'ambaixadora espanyola a Buenos Aires, María Jesús Alonso, davant de l'absència de disculpes per part del president de l'Argentina, Javier Milei.

L'executiu estatal fa un pas més en la resposta a les declaracions del mandatari argentí, que va titllar de "corrupta" Begoña Gómez, la dona del president, Pedro Sánchez.

Milei ha qualificat de "disbarat propi d'un socialista fatalment arrogant" la decisió del govern espanyol i ha recomanat a Sánchez que "es busque un bon advocat per a l'esposa".

Albares va anunciar diumenge la crida a consultes de l'ambaixadora espanyola i dilluns va convocar l'ambaixador argentí, Roberto Bosch, per a exigir una disculpa pública de Milei, que en les últimes hores ho ha descartat i s'ha reafirmat en les seues paraules.

El govern de Milei lamenta la decisió

L'executiu argentí "mai" va tindre "la delirant idea" de retirar el seu ambaixador, Roberto Bosch, d'Espanya, en reciprocitat al gest del govern de Sánchez, segons han respost fonts oficials.

El portaveu presidencial, Manuel Adorni, ha comentat en la seua habitual roda de premsa a la Casa Rosada (seu de l'executiu argentí) que el govern de Javier Milei "lamenta" que Sánchez "haja decidit deixar als espanyols sense ambaixadora, una cosa que ratlla en el paperot", però manté al seu en el càrrec "perquè el debat dels pobles està per damunt de les diferències" ideològiques.

"Mai se'ns va creuar pel cap la delirant idea que pot ser retirar un ambaixador d'un país germà com Espanya", ha asseverat el portaveu després de la reunió de gabinet efectuada enmig de la crisi diplomàtica oberta que ha portat l'executiu espanyol a retirar a la seua ambaixadora, María Jesús Alonso, de l'Argentina.

També et pot interessar

stats