Sánchez insisteix a demanar una disculpa a Milei i avisa d'una resposta "a l'altura de la dignitat" d'Espanya

El president argentí, en un acte a Madrid, va dir que Begoña Gómez, la dona de Sánchez, és "una corrupta"

Pedro Sánchez este dilluns
Pedro Sánchez este dilluns / Europa Press
20 de maig 2024 - 14:05

El president del govern, Pedro Sánchez, ha tornat a demanar una disculpa pública al president de l'Argentina, Javier Milei, després que diguera "corrupta" a la seua dona, Begoña Gómez, i ha avisat que si no es produeix, la resposta d'Espanya estarà "a l'altura de la dignitat de la democràcia espanyola i als llaços de germanor" que uneixen a tots dos països.

A més, sosté que Milei no va estar "a l'altura" amb les seues declaracions i ha volgut separar les seues paraules del poble argentí, segons ha indicat este dilluns en el fòrum econòmic CREO, organitzat per Cinco Días.

"Soc plenament conscient que qui ahir va parlar no ho va fer en nom del gran poble argentí. En canvi, el que vam viure ahir a Madrid sí que parla del risc que representa esta internacional ultradretana", ha indicat a continuació.

Sánchez ha fet estes declaracions l'endemà que Milei, diguera "corrupta" a la seua esposa en un acte organitzat per Vox a Madrid en el qual també va carregar contra la ideologia socialista que només condueix "a l'esclavitud o la mort", segons va llançar.

Les paraules de Milei van provocar la reacció immediata del govern de Sánchez, que en la mateixa vesprada del diumenge va convocar a consultes sine die el seu ambaixador a Buenos Aires, segons va anunciar el ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, en una compareixença convocada de manera urgent en la Moncloa.

A més, Albares ha convocat este dilluns a l'ambaixador argentí a Madrid per a exigir-li disculpes públiques i no ha descartat mesures addicionals si eixes excuses no es produeixen, per la qual cosa considera un atac i una ingerència en la política interna espanyola.

No obstant això, el govern argentí ha deixat clar que no demanarà disculpes perquè, segons va assenyalar el ministre d'Exteriors, Guillermo Francos, Milei no va esmentar cap integrant del govern espanyol i a més els primers insults van arribar per part del primer. En eixe sentit feia referència a les recents paraules del ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, que va acusar a Milei de "consumir substàncies".

També et pot interessar

stats