ERC demana al Congrés acabar amb l'obligatorietat d'anar amb la selecció espanyola

Es tracta d'una antiga reclamació dels independentistes catalans que s'ha registrat a propòsit de les queixes de bona part de les futbolistes de la selecció femenina, que han admés que van acudir "per obligació"

Les internacionals Mapi León (d) i Patri Guijarro abandonaren aquest dimecres la concentració de la selecció espanyola a Oliva
Les internacionals Patri Guijarro i Mapi León (d) abandonaren aquest dimecres la concentració de la selecció espanyola a Oliva / Biel Aliño (Efe)

Esquerra Republicana (ERC) ha registrat una proposició no de llei en el Congrés per a acabar amb l'obligatorietat d'acudir a convocatòries de la selecció espanyola de futbol i altres esports, de tal manera que només siga una opció voluntària de l'esportista.

Es tracta d'una antiga reclamació dels independentistes catalans que s'ha registrat aprofitant les queixes de bona part de les futbolistes de la selecció, que han admés que van acudir "per obligació" a la convocatòria de la seleccionadora Montse Tomé. Despenjar-se podria implicar sancions de fins a 30.000 euros i fins i tot la suspensió de la llicència federativa.

La iniciativa consisteix en una modificació de la llei de l'esport perquè la presència de qualsevol jugadora o jugador en la selecció deixe de ser considerada un deure i siga exclusivament un dret. Alhora que estableix la capacitat d'elecció lliure de qualsevol esportista per a decidir si acudir o renunciar a la convocatòria.

El text, registrat en català i castellà, haurà de ser qualificat per la mesa del Congrés per a la seua remissió al govern, que té capacitat de veto en iniciatives legislatives que puguen suposar augment de despesa o minvament d'ingressos pressupostaris.

Després ja podrà debatre's en el ple de la cambra per a decidir si inicia o no la tramitació parlamentària.

També et pot interessar

stats