ERC consultarà a la militància sobre la investidura després dels "complexos resultats" del 12M

També ha acordat que la secretària general del partit, Marta Rovira, coordine les negociacions per a la constitució del nou Parlament i les de la investidura

Marta Rovira, en una imatge d'arxiu
Marta Rovira, en una imatge d'arxiu / ERC

L'executiva nacional d'ERC ha acordat este divendres a la vesprada que la militància del partit valide a través d'una consulta electrònica el posicionament del partit sobre una futura investidura del nou president de la Generalitat després dels "complexos resultats" de les eleccions del 12 de maig.

En un comunicat, els republicans han explicat que l'executiva també ha acordat que la secretària general del partit, Marta Rovira, coordine les negociacions per a la constitució del nou Parlament i les de la investidura. ERC ha decidit "posar el focus i centrar els esforços de tota la formació" en la campanya de les eleccions europees que començarà dijous que ve, amb l'objectiu d'obtenir el millor resultat possible el 9 de juny, han detallat.

Esta decisió arriba després que el president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, anunciara que deixa la primera línia política, i que el president del partit, Oriol Junqueras, diguera que deixarà el càrrec temporalment després de les eleccions catalanes per a reflexionar sobre el seu futur de cara al Congrés Nacional d'ERC del 30 de novembre.

A més, Rovira també va anunciar que no es presentarà a la reelecció com a secretària general en el Congrés, i el viceconseller d'Estratègia i Comunicació de la Generalitat en funcions, Sergi Sabrià, deixarà la política institucional quan es forme el nou govern.

Dins d'ERC s'han generat dos corrents: una que advoca per la renovació dels lideratges, encapçalada per Rovira i Aragonès, i una altra a favor que Junqueras seguisca al capdavant de la formació republicana.

També et pot interessar

stats