Enrique López nega haver negociat amb Bárcenas, però admet posar un empresari en contacte

El conseller de Justícia de la Comunitat de Madrid reconeix que l'empresari, amic de Bárcenas, es va reunir amb l'advocat del PP.

L'extresorer del PP Luis Bárcenas assegut en la banqueta dels acusats
L'extresorer del PP Luis Bárcenas assegut en la banqueta dels acusats / Efe

El conseller de Justícia de la Comunitat de Madrid i secretari de justícia en la junta directiva del PP, Enrique López, nega haver negociat amb l'extresorer Luis Bárcenas, però admet que va posar en contacte un empresari amb l'advocat del PP, Jesús Santos, segons han confirmat a Efe fonts del seu entorn.

Els diaris El Mundo i El Confidencial publiquen aquest dimarts que l'advocat del PP Jesús Santos es va reunir una dotzena de vegades entre els anys 2017 i 2019 amb un íntim amic que feia d'enllaç amb Bárcenas, després de facilitar-li-ho l'actual conseller de la Comunitat de Madrid, Enrique López.

L'enllaç de Bárcenas, que segons revela El Mundo, era un empresari, es va posar en contacte amb López i amb el lletrat de la formació conservadora per a intentar ajudar l'extresorer en el cas Gürtel, que ha desembocat en el seu ingrés a la presó i en el de la seua esposa, Rosalía Iglesias.

L'entorn d'Enrique López ha confirmat a Efe que l'exmagistrat posà en contacte l'advocat del PP amb l'empresari amic de Bárcenas, però nega haver negociat amb l'extresorer.

López es va limitar a "presentar dos coneguts" el 2017, quan encara exercia de jutge de l'Audiència Nacional i no va fer "res més".

Abans d'entrar en política, López va ser apartat per l'Audiència Nacional dels casos Bárcenas i Gürtel juntament amb Concepción Espejel, després que les acusacions demanaren la seua recusació per la seua afinitat al PP, que l'havia proposat per a diversos càrrecs.

A Casado li "encaixa" l'explicació

Per la seua banda el president del PP, Pablo Casado, ha afirmat aquest dimarts que li "encaixa" el que li ha explicat personalment el responsable de justícia en la direcció del partit, Enrique López, i ha assegurat sobre aquest tema que "no hi ha hagut cap negociació" amb l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

En declaracions a Rac1, Casado ha eixit al pas de la informació que publica El Mundo, segons la qual l'advocat del PP Jesús Santos es va reunir una dotzena de vegades entre els anys 2017 i 2019 amb un íntim amic que feia d'enllaç amb Bárcenas, després de facilitar-li-ho Enrique López, actual conseller de la Comunitat de Madrid i secretari de justícia en la direcció del PP.

Preguntat sobre aquesta qüestió, Casado ha subratllat que, en aquell moment, López –quan va exercir d'intermediari entre l'advocat del PP i l’empresari– no tenia relació amb els populars i ha afirmat que "no és sorprenent" que es donen episodis d'aquest tipus, "fins i tot en plets d'orde civil".

"El que Enrique López conta, per a mi encaixa", ha assenyalat el líder dels populars, que ha insistit que "no hi ha hagut cap negociació" amb Bárcenas i ha donat dues raons sobre aquest tema.

D'altra banda, Casado ha afirmat que no havia parlat "mai" amb Bárcenas, a qui ha anomenat "delinqüent" i "xoriço" i amb qui ha dit que sempre ha mantingut una actitud d’"absoluta confrontació".

També ha considerat que un cara a cara entre Bárcenas i l'expresident del govern Mariano Rajoy en seu judicial seria un circ i s'ha preguntat "per a què" serviria. Ha recordat que Rajoy ja ha comparegut i que els testimonis estan obligats a dir la veritat, mentre que Bárcenas ha canviat més vegades de versió.

També et pot interessar

stats