Emocionant felicitació de Yolanda Díaz a la comerciant de València que ven una cistella de la compra per 29 euros

La vicepresidenta telefona a la propietària de l’ultramarí, en directe a través d’un programa de ràdio, i lloa el seu gest "de generositat", que han sigut incapaces de fer les grans distribuïdores

La ministra d'Economia Social, a l'esquerra, eixugant-se una llàgrima durant la conversa amb Mayte Navarro, la botiguera de València que ha ofertat una cistella de productes bàsics per 29 euros
La vicepresidenta del govern, a l'esquerra, eixugant-se una llàgrima durant la conversa amb Mayte Navarro, la botiguera de València que ha ofertat una cistella de productes bàsics per 29 euros / Youtube Cadena Ser

Emocionades i, fins i tot en el cas de la ministra, amb un parell de llàgrimes. Així han acabat la conversa la ministra d’Economia Social, Yolanda Díaz, i la propietària de l’ultramarí de València que ha llançat una cistella de la compra amb 28 productes per 29 euros, Maite Navarro. La vicepresidenta segona del govern espanyol ha telefonat l’ama d’aquest establiment del barri de Benimaclet per a felicitar-la per la seua iniciativa, que ha considerat un gest "de generositat" i "d’humanitat", que no han sigut capaces de fer les grans distribuïdores.

Aquesta felicitació, que ha deixat "sense paraules" aquesta botiguera del barri de Benimaclet de València, s’ha produït amb la mediació de la Cadena Ser. Un periodista d’aquesta ràdio s’ha desplaçat fins al local que regenten Maite i el seu home per a fer una connexió en directe. Al fil d’aquesta connexió, ha entrat en directe, en una conversa que ha quedat gravada també en vídeo, la ministra d’Economia Social.

"Gràcies, en nom del meu país i del govern, per contribuir que moltes famílies puguen menjar", manifestava Yolanda Díaz. La ministra, que ha abanderat un moviment perquè les grans cadenes de distribució alimentària puguen abaratir una selecció de productes bàsics per a frenar l’impacte en les famílies de l’elevada inflació, que genera un IPC que es va situar a l’agost en el 10,5%, ha lloat la iniciativa de l’ultramarí valencià.

"La vostra iniciativa ens demostra que sí que es pot, feu un país millor" Yolanda Díaz - Ministra d'Economia Social

"La vostra iniciativa ens demostra que sí que es pot, feu un país millor", li assegurava per telèfon la ministra. "El vostre és un exemple de generositat. Heu fet una cosa que les grans distribuïdores diuen que no es pot fer, però vosaltres sí que ho heu pogut fer", li recordava Yolanda Díaz a la comerciant de València.

Maite Navarro, per la seua banda, inicialment s’ha quedat sorpresa en escoltar qui li parlava per telèfon i, davant les paraules que li manifestava la ministra, la botiguera ha manifestat la seua emoció. "Em faràs plorar", li ha dit en un parell d’ocasions a la ministra amb els ulls vidriosos, alhora que es mostrava agraïda per la fidelitat de la clientela i per l’agraïment que li manifesten molts clients que adquireixen la cistella de productes bàsics de 29 euros.

"No plores, perquè si plores tu, plore jo també", li ha respost la ministra. I, efectivament, s’ha complit. Yolanda Díaz no ha pogut evitar les llàgrimes en veure la reacció de la botiguera i ha acabat la conversa eixugant-se'n dues.  

Davant la proposta del periodista, qui convidava la vicepresidenta segona a visitar personalment l’ultramarí aprofitant que el cap de setmana estarà a València, Díaz ha assumit el repte: "Si el meu equip m’ho permet, hi aniré encantada", ha assegurat.

També et pot interessar

stats