L'IPC escala fins al 10,9% a la Comunitat Valenciana a l'agost

Al conjunt de l'Estat la inflació se situa en el 10,5%, quatre dècimes per davall de la xifra valenciana

Un carro de la compra en un supermercat
L'alimentació manté la inflació disparada / À Punt NTC

L'índex de preus al consum (IPC) de la Comunitat Valenciana va pujar un 10,9% a l’agost respecte a un any abans i la taxa intermensual va créixer un 0,4%, segons les dades que ha fet públiques aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquesta xifra està per damunt de la xifra del conjunt d’Espanya, on els preus van pujar un 10,5% a l'agost en relació amb el mateix mes del 2021, tres dècimes inferior a la del mes anterior.

La taxa de variació mensual va ser del 0,3% en el cas d’Espanya. A pesar de la pujada de tres dècimes a l'agost en relació amb el mes anterior, la xifra però va moderar la taxa interanual tres dècimes, fins al 10,5%, amb la qual cosa es manté en nivells mai vistos des de fa més de 30 anys.

Malgrat que l’IPC del territori supera la mitjana nacional, hi ha unes altres autonomies, com ara Castella-la Manxa o Galícia on, amb un 12,6% i un 11%, respectivament, encara ha crescut més aquesta dada. 

En el conjunt d'Espanya, l'INE ha elevat la dada que va avançar a la fi del mes passat, quan va estimar un IPC del 10,4%. També ha elevat dues dècimes l'augment mensual avançat, des del 0,1% al 0,3%.

Tot i això, la dada estatal d'agost és tres dècimes inferior al pic d'inflació assolida el juliol, quan l'IPC es va situar en el 10,8%, el seu nivell més alt des de setembre del 1984.

Amb la moderació de tres dècimes registrada per l'IPC interanual a l'agost, la inflació acaba amb una ratxa de tres mesos consecutius d'ascensos en taxa interanual: al maig va escalar fins al 8,7%; al juny va superar els temuts dos dígits (10,2%) i al juliol es va disparar fins al 10,8%. Agost és, per tant, el tercer mes consecutiu en què la inflació supera les dues xifres.

També et pot interessar

stats