Elizabeth Duval (Sumar): "Respectem perfectament l’autonomia i l'espai polític que té Compromís al País Valencià"

La secretària de comunicació de la formació fúcsia remarca que en el debat sobre el finançament autonòmic "no podem només parlar de Catalunya"

Elizabeth Duval, secretària de comunicació de Sumar, entrevistada en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La secretària de comunicació i membre del lideratge col·legiat i transitori de Sumar, Elizabeth Duval, ha assegurat este dimarts que la formació fúcsia "respecta perfectament l’autonomia de Compromís al País Valencià i l’espai polític que té". Entrevistada en Les notícies del matí des de Madrid i en valencià, ha emfasitzat que Sumar assumeix l'agenda valenciana i valencianista per exemple  amb l’oposició frontal a l’ampliació del port de València o el debat sobre la reforma del finançament autonòmic.

Duval ha explicat que el pas al costat de Yolanda Díaz després dels resultats de les eleccions europees dona lloc a "un nou model d'horitzontalitat, de parlar amb les altres forces que formen part de l’espai polític". Ara, apunta, és el moment de fer un diagnòstic de la situació i enfortir l'executiu de coalició estatal amb l'acció de govern per a "assegurar-nos que d'ací a uns anys, quan tindrem noves eleccions generals, puguem repetir un govern progressista".

La dirigent de Sumar ha destacat que "no pot ser que el País Valencià siga una comunitat molt més infrafinançada que d’altres i que Alacant siga la província que més pateix un mal finançament". Pel que fa al model que defensa el seu partit, ha matisat que es tracta d'un debat que no és simple i en el qual s'han d'escoltar moltes veus.

"És important que parlem de Catalunya, és fonamental que escoltem també els companys dels Comuns, però no podem només parlar de Catalunya", ha subratllat. Així, proposa que en les negociacions actuals o futures de pressupostos es busque "un finançament just i una distribució justa de la responsabilitat i del que aporten cadascun dels territoris".

Quant a l'advertència de Compromís que podria retirar el suport al govern de coalició espanyol si no hi ha igualtat en la reforma del sistema de finançament autonòmic, ha expressat que comprén perfectament que una força política "arrelada al territori" ha de defensar els interessos valencians i que li sembla una reivindicació "pertinent". En esta línia, ha recordat que Sumar ja s'ha desmarcat al Congrés de propostes del Partit Socialista que no estaven dins de l'acord de legislatura.

També et pot interessar

stats