Quatre membres de l'executiva de Sumar dirigiran el partit fins a la successió de Díaz esta tardor

El lideratge de la formació fúcsia serà col·legiat entre Txema Guijarro, Elizabeth Duval, Lara Hernández i Rosa Martínez 

El diputat per Alacant Txema Guijarro, successor d\'Errejón en l\'executiva de Podem
El diputat per Alacant Txema Guijarro, secretari general del Grup Parlamentari Sumar / À Punt NTC

L'executiva de Sumar proposarà un lideratge col·legiat i transitori després de la dimissió de Yolanda Díaz com a coordinadora general format per quatre persones: el secretari general del Grup Parlamentari i cap de llista per Alacant, Txema Guijarro; la secretària d'organització, Lara Hernández; l'homòloga de Comunicació, Elizabeth Duval; i la secretària d'Estat de Drets Socials, Rosa Martínez.

Així s'ha elevat durant la reunió d'esta vesprada del grup coordinador, el màxim òrgan directiu amb huitanta membres, que previsiblement validarà la proposta, segons han informat fonts de Sumar. Este quartet assumirà de manera temporal les labors que exercia Díaz orgànicament dins de la formació i tots ells procedeixen de l'executiva confeccionada per la també vicepresidenta segona i ministra de Treball.

Esta tardor es triarà qui coordinarà Sumar

Un altre punt destacat del pla de treball per al rearmament, segons indiquen estes fonts, és que la nova figura de coordinació federal es triarà esta tardor en la segona assemblea de Sumar. A més, es pauta la creació d'un grup de treball per a elevar les propostes de Sumar per als nous pressupostos generals de l'Estat per al 2025, en col·laboració amb tots els socis de la confluència d'esquerres.

D'esta manera, la direcció de Sumar opta per crear una mena de gestora per a cobrir el lloc que deixa vacant Díaz fins a la pròxima cita congressual, en comptes d'afrontar un relleu ràpid en el màxim lloc executiu de la formació fúcsia.

Sumar ha subratllat, però, que Díaz manté el lideratge polític del soci minoritari en el govern de coalició, a més de continuar en l'executiva i en la presidència del grup plurinacional al Congrés. És a dir, no hi ha una successió de Díaz com a referent de la confluència, sinó que el relleu es delimita a les funcions organitzatives.

Els socis de Sumar com Compromís, Més Madrid i Esquerra Unida ja han apuntat que el futur de l'espai passa per donar més pes a les organitzacions polítiques, millorar la coordinació creant una "taula de la coalició" i fixar mètodes democràtics per a la presa de decisions.

També et pot interessar

stats