Ekaizer: "Villarejo no és un llop solitari, és un agent del PP"

El periodista ha presentat a València 'Operación Jaque Mate', que és un "viatge intrèpid" entorn dels àudios entre l'excomissari i els alts comandaments del PP entre 2012 i 2017, quan el van detindre

Ernesto Ekáizer en l'entrevista de 'Les notícies del matí'

El periodista Ernesto Ekaizer ha presentat al Centre Cultural del Carmen de València el seu últim treball, Operación Jaque Mate. Un llibre que s'endinsa en el cas Villarejo, ara en llibertat provisional en espera de sentència, acusat d'organització criminal, suborn i blanqueig de capitals. La presentació va comptar amb l'assistència de l'exvicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, de Compromís.

Ernesto Ekaizer ha explicat que el llibre és un "viatge intrèpid" entorn de fets, als àudios de treball entre Villarejo i els alts comandaments del Partit Popular María Dolores de Cospedal i Francisco Martínez.

"El lector trobarà el que ha passat en aquest país en l'estat judicial entre l'any entre 2012 i el 3 de novembre del 2017, quan detenen Villarejo per orde dels fiscals perquè no es fiaven del jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea".

L'excomissari Villarejo és el nexe d'unió de casos com el cas Tàndem, l'operació Kitchen, el cas Iberdrola, el BBVA, o l'operació Catalunya. El periodista ha indicat que els elements que tenen en comú casos és que "Villarejo no és un llop solitari, malgrat el que ell pregona, i aquesta és la primera tasca del llibre".

Així, Ekaizer assegura que "no és cert que haja tingut el mateix tracte" amb totes les administracions públiques que el que va tindre amb el PP.

Villarrejo ha tingut un accés directe al PP perquè s'ha convertit en un agent del PP, primer amb Cospedal, a qui coneix el 2009, i després el 2012, en les operacions, quan forma part del puzle

"Villarrejo ha tingut un accés directe al PP perquè s'ha convertit en un agent del PP", primer amb Cospedal, a qui coneix el 2009 i després el 2012, "en les operacions, quan forma part del puzle", ha apuntat.

És per això que remarca que no es tracta de les clavegueres de l'Estat, que és un concepte que té a veure amb la descomposició de l'Estat. "En el cas d'Espanya, la política és de dalt cap avall", és el Ministeri de l'Interior, la direcció de la policia i els assumptes interns, que es converteix en un "instrument directe del govern de Mariano Rajoy, perquè el necessita".

Ekaizer recorda que el PP en aquests moments té un tresorer nacional, José Luis Bárcenas, que "acumula una fortuna de 48,2 milions d'euros a Suïssa i que té proves per a protegir-se, un escut que afecta Cospedal i Rajoy".

"Villarejo és una peça d'engranatge que aporta informació", afig. Segons compta el llibre, l'excomissari s'encarrega de crear informacions i muntatges que "són falsos"; per exemple, el negoci de saunes gais del sogre de Pedro Sánchez o les acusacions al fiscal Stampa, que "després difonen els mitjans de la dreta, però l'origen són aquestes informacions". Per a Ekaizer totes les acusacions a Mónica Oltra "són un muntatge fals i es demostrarà, i el cas de Stampa és igual". 

També et pot interessar

stats