Doménech Ruiz, europarlamentari del PSOE: “No hi haurà majoria d’ultradreta, però sí risc d’aliança amb la dreta”

Els socialistes decidiran dissabte qui integra les llistes per a les europees. Ruiz mostra la predisposició a tornar a ser candidat

Doménech Ruiz, europarlamentari socialista, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí'
Doménech Ruiz, europarlamentari socialista, durant la intervenció en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

“No hi haurà, en cap cas, majoria d’ultradreta en el Parlament Europeu, però sí un risc d’aliança entre la dreta i la ultradreta”. Són els resultats que preveu l’europarlamentari socialista valencià Doménech Ruiz i que ha compartit este dimarts en Les notícies del matí, minuts abans que començara, a Estrasburg, l’últim ple de la legislatura del Parlament Europeu abans de les eleccions del 9 de juny.

Ruiz ha fet una crida a la participació en estos comicis. L’ha justificada en la necessitat de frenar l’avanç de la ultradreta, que ja s’ha fet evident, a més d’Espanya en altres països veïns com ara Alemanya, França o Itàlia. “Si a Espanya vam poder parar eixa hipòtesi el 23 de juliol —quan es van celebrar les últimes generals—, l'hem de poder parar també a Europa”, encoratjava l’europarlamentari socialista l’electorat.

Pel que fa a les llistes del seu partit per al Parlament Europeu, Doménech Ruiz espera tornar a ser candidat socialista, una decisió que es farà pública dissabte, quan se celebra el comitè federal del partit. “Jo espere tornar a ser candidat, he treballat prou bé pel País Valencià i per Espanya. El meu partit sap que estic a la seua disposició per a treballar per una Europa més pròxima”, admetia. 

També et pot interessar

stats