El director general de Diversitat sobre les acusacions d’“ingerències” de Lambda: “La meua obligació és la de fiscalitzar”

Stephane Soriano ha demanat informació per a auditar "totes les subvencions que s'han atorgat i els serveis que estan en funcionament"

El director general de Diversitat, Stephane Soriano, entrevistat en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El director general de Diversitat, Stephane Soriano, ha assegurat este dilluns que les "gravíssimes" acusacions de Lamba d'ingerències per part del Consell i l'Ajuntament de València responen "al soroll polític i a l'activisme ideològic".

Així s'ha expressat en Les notícies del matí, durant una entrevista en què ha remarcat que "la seua obligació és la de fiscalitzar" totes les subvencions atorgades per la direcció general que encapçala perquè "els diners públics són sagrats".

Soriano ha posat com a exemples d'allò que no són ingerències preguntar "per què s'intenta imputar un acomiadament improcedent a un treballador d’un col·lectiu en la justificació d’una subvenció" o per què "es planteja el manteniment d'una web que està obsoleta per un import de vora 10.000 euros".

El director general de Diversitat ha assenyalat que s'ha demanat informació per a auditar "totes les subvencions que s'han atorgat i els serveis que estan en funcionament", tot i que ha matisat que "no denuncia cap classe d'irregularitat".

Pel que fa a les futures subvencions en matèria de diversitat, ha remarcat que este Consell ho farà per a "un projecte, una entitat i una quantitat". Així, es busca evitar la situació actual, en què ha assegurat que "entre tres entitats aglutinen el 65% del conjunt de les subvencions que han sigut atorgades almenys fins a l’any 2023".

De les acusacions de retallades en drets LGTBIQ+, Soriano s'ha defensat exposant que no s'ha fet cap modificació a les lleis LGTBI i Trans valencianes, s'ha augmentat un 50% les subvencions i s'ha creat la marca Orgull de Comunitat.

També et pot interessar

stats