Camarero nega "ingerències" a entitats LGTBI i assegura que Lambda "està perdent el seu monopoli"

Compromís demana la destitució del director general de Diversitat, Stephane Soriano, a qui acusen d’amenaçar entitats LGTBI amb la retirada de finançament

Susana Camarero, vicepresidenta segona i consellera d'Igualtat, este dijous a les Corts
Susana Camarero, vicepresidenta segona i consellera d'Igualtat, este dijous a les Corts / José Cuéllar (Corts)

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha negat este dijous "ingerències" de la Generalitat a les entitats valencianes LGTBI, alhora que ha assegurat que Lambda "està perdent els seus privilegis i monopoli" i és una "associació creada i nascuda en Compromís". Lambda, però, es va crear el 1986 i la coalició valencianista el 2010.

En el ple de les Corts, Camarero ha contestat a una pregunta del diputat valencianista Francesc Roig sobre la decisió de l'organització de l'Orgull LGTBI de València (Lambda, Avegal i FELGTBI+) de no celebrar cap festa posterior a la marxa reivindicativa per ingerències de l'Ajuntament i el Consell.

Roig, que ha qualificat d'homòfob el vicepresident primer Vicente Barrera i ha recordat que Camarero va votar en contra del matrimoni igualitari, ha tornat a demanar la destitució del director general de Diversitat, Stephane Soriano. Compromís l'acusa d'amenaçar entitats LGTBI amb frases com "qui paga mana" o "qui no estiga que s'oblide de les subvencions".

La consellera ha assegurat que "l'única associació que es queixa és Lambda", que va rebre "quatre milions en subvencions en els últims anys" i de la qual segons ella eixien els alts càrrecs de la conselleria durant l'anterior govern del Botànic: secretari autonòmic i director general.

Camarero ha defés que en l'entitat estan "molestos" perquè Soriano "està controlant i auditant cada euro que ix de la conselleria" i ha reivindicat que "les polítiques de diversitat no tenen ideologia ni són de ningú".

Soriano defén escoltar totes les associacions LGTBI "sense sectarisme"

Soriano ha expressat la màxima “sorpresa de la Generalitat per les acusacions emeses per este col·lectiu” i ha recordat que, des de la secretaria autonòmica d'Igualtat i Diversitat, “s'han tingut reunions amb totes les entitats LGTBIQ+ de la Comunitat Valenciana, siga de manera individual o col·lectiva, i Lambda va ser el primer col·lectiu rebut només cinc dies després de prendre possessió del meu càrrec com a director general”.

El director general de Diversitat ha assegurat que la Generalitat mantindrà la col·laboració, l'ajuda i continuarà escoltant "totes les entitats LGTBIQ+ de la Comunitat Valenciana sense sectarisme ideològic", a tot el territori valencià, recordant que fomenten més de 25 orgulls i 80 actes.

També et pot interessar

stats