El sou dels diputats del Congrés pujarà un 3,5% l'any que ve

Els vots del PSOE i una diputada d’Unides Podem dona llum verda a l’increment del salari dels representants públics

Part dels diputats del Congrés aplaudeixen en la sessió plenària d'aquest dijous després de la lectura d'un manifest
Una part dels diputats del Congrés aplaudeix en la sessió plenària d'aquest dijous després de la lectura d'un manifest / Alberto Ortega (Europa Press)

Els diputats i les diputades del Congrés cobraran un 3,5% més a partir de l’any que ve. Així ho han aprovat el PSOE, amb el suport d’una diputada d’Unides Podem, en la Mesa del Congrés, i els vots en contra del PP i Vox. L’increment està recollit en el pressupost de la cambra alta, que l’any que ve creix un 10,7% respecte al d’enguany i la partida més grossa és la destinada a personal, que arriba als 50,45 milions.

L’increment del sou dels diputats, establit en la línia del 3,5% per als funcionaris, que el govern negocia amb els sindicats.

L'oposició ho descarta per les circumstàncies econòmiques

Adolfo Suárez, del PP, i Ignacio Gil Lázaro, de Vox, van justificar la seua negativa afirmant que no sabien quina pujada s’anava a aprovar per al personal de la cambra alta.

Tot i això, les dues formacions ja han avançat que no donaran suport a cap pujada del sou dels diputats i justifiquen la seua postura en el moment econòmic actual. En la mateixa línia s’ha pronunciat Ciutadans, que no té representació en la Mesa del Congrés. Edmundo Bal apel·lava al fet de “donar exemple”.

D’altra banda, l'increment percentual més gran es registrarà en la despesa corrent, que per l’escalada dels preus de l’energia, ha crescut més d’un 20%. 

També et pot interessar

stats