La Diputació de València i la Generalitat es reuneixen per a estudiar un reajustament de competències

L’objectiu de la trobada és analitzar la transferència de competències des de l’òrgan provincial cap a l’autonòmic.

Els president de la Generalitat, Ximo Puig i de la Diputació de València, Toni Gaspar, compareixen davant els mitjans al Palau de la Generalitat
Els president de la Generalitat, Ximo Puig i de la Diputació de València, Toni Gaspar, compareixen davant els mitjans al Palau de la Generalitat / GVA

La comissió bilateral entre la Diputació de València i la Generalitat es reuneix aquest dimarts per a iniciar els treballs d’estudi del reajustament de competències entre les dues administracions. Es tracta d’una trobada que ja es va anunciar a l’octubre i que té com a objectiu coordinar esforços, millorar l’eficàcia i evitar duplicitats entre els dos ens. Hi participaran, entre altres, la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, i el director general d’Administració Local, Toni Such. 

La reunió, prevista a partir de les 12:30 hores, servirà per a analitzar la transferència de competències des de l’òrgan provincial cap a l’autonòmic. Segons el president de la Generalitat, Ximo Puig, es valorarà la cessió d’atribucions dins “l’àmbit de competències pròpies que l’Estatut d’Autonomia determina per a l’administració autonòmica”. 

A l’octubre el govern autonòmic i la Diputació de València també van anunciar la creació d’una altra comissió per abordar la gestió dels recursos per a optimitzar l’acció pressupostària del 2019. 

També et pot interessar

stats