La Diputació de València aprova la dissolució de Divalterra

La institució provincial assumirà els serveis que presta l'empresa pública i els seus treballadors

Divalterra
Brigadistes de l'empresa pública Divalterra

El ple de la Diputació de València ha aprovat aquest divendres, en una sessió extraordinària, la dissolució de l'empresa pública Divalterra i l'assumpció per part de la institució provincial dels serveis que presta aquesta entitat i dels seus treballadors. La mesura ha tirat avant amb el vot a favor de l'equip de govern que conformen Compromís i el PSPV i de La Vall ens Uneix, un dels quatre grups de l'oposició. El PP, Cs i Vox, la resta de formacions fora de l'executiu, han votat en contra.

El president de la corporació provincial, el socialista Toni Gaspar, ha assenyalat que, "després de 30 anys" i de "tres anys de treball", tornen a "gestió directa" per part d'aquesta institució serveis que es prestaven "de manera indirecta" a través d'Imelsa primer i de Divalterra posteriorment. Ha indicat que aquesta decisió s'ha adoptat "per a solucionar alguna cosa que no funcionava" i ha mostrat el seu suport als empleats de l'empresa pública.

"Fem això perquè ens preocupa i ocupa, en el bon sentit de la paraula", ha dit Gaspar, que ha agraït el suport de les tres formacions que han donat suport a la mesura i la tasca de tècnics, habilitats nacionals de la Diputació i dels empleats de Divalterra "per a arribar a aquest final".

"Gràcies als que han fet que comence aquest camí i que es puguen tornar a assumir les competències de Divalterra", ha exposat. Gaspar també ha al·ludit als processos judicials relacionats amb l'empresa i ha lamentat el "temps perdut".

Així mateix, ha valorat la seua decisió d'abordar el procés de dissolució: "Podia no haver fet res, però preferisc fer coses. No espere que ningú m'agraïsca res, només que ningú increpe pel carrer els treballadors" per la situació de l'entitat pública. "El fàcil era no fer res, però això calia fer-ho" per a "retornar les competències a la Diputació" i garantir "tots" els "drets" de "tots els treballadors segons llei vigent", ha apuntat.

Aquest assumpte s'ha abordat en el primer punt de l'orde del dia de la sessió extraordinària, en el qual s'ha sotmès a debat i votació l'assumpció de la gestió directa per part de la Diputació de les funcions de titularitat provincial assignades a Divalterra.

El ple s'ha celebrat després que la setmana passada la institució provincial avançara en el procés de tancament de l'empresa pública i en el traspàs de les seues funcions a aquesta administració i al Consorci Provincial de Bombers, dependent d'ella, després aprovar en la comissió informativa especial per a la transformació del sector públic de la Diputació un dictamen sobre la desaparició de la mercantil.

En aquella reunió, aquest document va tirar avant amb el sí de l'equip de govern (PSPV i Compromís), el no de PP i Cs i l'abstenció de Vox i La Vall ens Uneix.

També et pot interessar

stats