La Diputació de València anuncia el tancament de Divalterra

La presidenta en funcions de la Diputació ha explicat que respectaran els drets dels treballadors i les treballadores.

Un agent de la Policia Nacional custodia l'entrada a Divalterra, l'antiga Imelsa, en un dels escorcolls de l'operació Alqueria
Un agent de la Policia Nacional custodia l'entrada a Divalterra, l'antiga Imelsa, en un dels escorcolls de l'operació Alqueria / Europa Press

La presidenta en funcions de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha anunciat aquest matí que l'equip de govern ha acordat el tancament ordenat de Divalterra. Ara s'estudiaran les vies per a tancar l'empresa pública "tot respectant els drets dels treballadors i les treballadores". 

L'anunci s'ha fet 12 dies després de la detenció de l'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, dins del marc de l'operació Alqueria, junt amb altres cinc persones per possibles irregularitats en la contractació de personal de direcció en l'empresa pública de la Diputació, Divalterra. 

La decisió s'ha pres en la mateixa reunió en què l'equip de govern ha fixat per a dijous, 12 de juliol, la celebració del ple que farà efectiva la renúncia de Jorge Rodríguez com a president de la Diputació de València. 

L'operació Alqueria

El 27 de juny, l'expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, juntament amb el seu cap de gabinet, Ricard Gallego; l’assessor Manuel Reguart; el secretari-lletrat del consell d’administració de Divalterra, Jorge Cuerda; i els dos directors gerents d’aquesta empresa pública, Xavier Simó i Agustina Brines, van ser detinguts dins de l'operació Alqueria. Unes poques hores després, el PSPV va suspendre Rodríguez de tots els càrrecs i el 2 de juliol renunciava a la presidència de la Diputació i deixava l'Ajuntament d'Ontinyent de manera temporal en mans de Rebeca Torró. 

Dos dies després de la seua detenció, Agustina Brines va renunciar al seu càrrec com a cogerent de Divalterra. La causa continua sota secret de sumari.

També et pot interessar

stats