Podem demana retirar la placa de Milagrosa Martínez a les Corts

La ratificació de 9 anys de presó per a l'exconsellera centra el ple de les Corts, mentre el PP demana perdó.

Milagrosa Martínez en una imatge d'arxiu
Milagrosa Martínez en una imatge d'arxiu / EFE

La confirmació de la pena de nou anys de presó per a Milagrosa Martínez, per part del Tribunal Suprem, ha centrat el ple de les Corts. Podem ha registrat una petició a la Mesa en la qual reclama que es retire de l'edifici dels grups parlamentaris la placa que exposa que aquesta seu va ser inaugurada en 2011 per Martínez, que era presidenta de la cambra. En la sol·licitud recorden que hi ha una resolució parlamentària, aprovada l'octubre de 2015, que fixa que es retiren totes les plaques commemoratives, inaugurals o al·lusions honorífiques en les quals figure el nom de persones que hagen exercit càrrecs públics i hagen sigut condemnades per sentència ferma en casos de corrupció.

Des del PSPV, el seu portaveu, Manuel Mata, ha indicat que els anys de presó sempre li semblen "dolorosíssims" i que no els dóna cap satisfacció que la gent vaja a la presó tants anys, perquè a alguna de les persones condemnades per les adjudicacions de Fitur les coneix, com a l'expresidenta de les Corts.

Per a Fran Ferri, portaveu de Compromís, la sentència del Suprem demostra que quan parlen de corrupció del PP no són "casos aïllats", sinó un "cas general" i un "modus operandi" que es basava a utilitzar recursos públics "per al benefici propi" i del partit amb la finalitat de mantindre's en el poder.

La portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha demanat que, a més de dirimir-se les responsabilitats penals, es retorne a les arques públiques els diners que han anat a parar a la corrupció.

Fora de les Corts, la vicepresidenta de la Generalitat i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha celebrat que, després d'aquesta primera sentència ferma de la Gürtel, "políticament, la corrupció ja no està en els governs, està en els tribunals". Oltra ha augurat "molts més dies de notícies judicials, perquè la corrupció, tal com la va instal·lar el PP a la Comunitat, era sistémica i sistemàtica en totes les institucions en les quals governaven amb majories absolutes". "Aquest serà un calvari que haurem de passar", ha lamentat.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per la seua banda, ha assegurat respecte de la decisió judicial: "demostra que el PP durant molts anys ha actuat balafiant els recursos públics i fent partidisme corrupte, i això és una qüestió que es posa de manifest més enllà de les persones que ara han sigut condemnades".

El PP demana perdó

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha mostrat el seu "total i absolut respecte" a la decisió del Tribunal Suprem de ratificar les condemnes als onze acusats de falsejar contractes en Fitur, i ha demanat perdó per "les coses que, com ha determinat el tribunal, es van fer malament". Bonig ha considerat que s'ha fet justícia: "l'Estat de Dret funciona i la sentència ja és ferma", ha dit, per la qual cosa cal complir-la.

També et pot interessar

stats