Es debaten a les Corts dues propostes del PSPV i Vox sobre la prevenció del suïcidi

Cada dia se suïcida una persona a la Comunitat Valenciana, una xifra que s'ha incrementat des de l'inici de la pandèmia

Cada dia se suïcida una persona a la Comunitat Valenciana
Cada dia se suïcida una persona a la Comunitat Valenciana / Shutterstock

El ple de les Corts d'aquesta setmana tractarà dues propostes sobre la prevenció del suïcidi, una per part del PSPV i l'altra, de Vox.

Actualment, a la Comunitat Valenciana se suïcida cada dia una persona. No obstant això, des de l'arribada de la pandèmia, el nombre de persones que es lleven la vida ha anat augmentant i el passat mes d'abril, la Policia Local de València ha atés fins a cinc intents de suïcidi diaris.

Amb aquestes xifres, la proposta del PSPV planteja que el nou comissionat de salut mental elabore un estudi estadístic sobre la realitat social del suïcidi, una estratègia de salut mental 2021-2025 i que es cree el comissionat de salut mental.

Pel mateix camí es dirigeix la proposta de Vox, que reclama un pla autonòmic de prevenció amb la contractació de més professionals de la psicologia i estudis sobre l'epidemiologia del suïcidi.

El suïcidi es pot previndre, segons l'OMS

L'Organització Mundial de la Salut insisteix que el suïcidi es pot evitar. Acabar amb l'estigmatització i el tabú és clau perquè aquelles persones que pensen a suïcidar-se demanen ajuda.

La manera en què els mitjans de comunicació parlen del suïcidi i, sobretot, de tractar-lo i parlar d'ell de manera global en totes les esferes de la societat, són els factors que més poden ajudar a disminuir la xifra de suïcidis.

Els telèfons d'ajuda a la prevenció del suïcidi són el 717 003 717 (telèfon de l'esperança), 911 385 385 (telèfon contra el suïcidi) i el 112 (telèfon d'urgències).

La xenofòbia i l'ampliació del port també es tractaran al ple de les Corts

A banda de les dues propostes sobre el suïcidi, el ple debatrà el full de ruta contra els comportaments xenòfobs, a petició d'Unides Podem, i el reforç al sector pesquer davant de la Unió Europea, a petició de Ciutadans. Per la seua part, el PP demanarà a les Corts que donen suport a l'Autoritat Portuària en l'ampliació del port de València.

També et pot interessar

stats