Cs, PSC i PPC recriminen a Torra que ‘‘excloguera’’ la majoria dels catalans

En Comú demana a Torra que deixe l'‘‘èpica’’ i pose la Generalitat a funcionar.

Quim Torra
Quim Torra / Stephanie Lecocq (Efe)
05 de setembre 2018 - 18:30

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, el del PSC, Miquel Iceta, i el del PPC, Xavier García Albiol, han recriminat al president de la Generalitat, Quim Torra, que en la seua conferència ‘‘excloguera’’ la majoria dels catalans en dirigir-se solament als votants independentistes. ‘‘El més greu és un president que parla del poble de Catalunya, quan vol excloure més de la meitat dels catalans’’, ha dit Arrimadas en declaracions a l'emissora de ràdio RAC1. La líder de Ciutadans ha considerat a més que Torra, amb el seu discurs i amb el fet de pronunciar-lo en el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i no en el Parlament, demostra el seu ‘‘menyspreu’’ a les institucions catalanes i al conjunt de catalans.

Iceta, per la seua banda, ha afirmat en la mateixa emissora que el president de la Generalitat ‘‘segueix cometent l'error de no dirigir-se al conjunt dels catalans, i sí solament a qui va donar suport’’ als partits independentistes en les eleccions catalanes, com segons ell també va fer ahir en la conferència. El primer secretari del PSC creu que Torra va cridar a ‘‘la mobilització’’, pensada sobretot de cara a la diada nacional catalana de l'11 de setembre, però no va apel·lar a la desobediència i no va tancar la porta al diàleg amb el govern.

En la mateixa línia, García Albiol, president del PP català, ha recriminat a Torra que el seu discurs no estiguera dirigit a ‘‘tots els catalans’’, i ha qualificat l'actitud del president d'‘‘irresponsable’’ en pretendre allargar un procés sobiranista que ‘‘no pot durar més temps’’. En declaracions a RAC1, ha rebutjat de nou la via d'un nou Estatut per a Catalunya, i ha demanat al cap de l'executiu que plantege ‘‘propostes assenyades’’.

En Comú demana a Torra que deixe l'‘‘èpica’’ i pose la Generalitat a funcionar

La portaveu d'En Comú Podem en el Congrés, Lucía Martín Torra, ha dit que seria ‘important’ que el president de la Generalitat, Quim Torra, parlara a la totalitat de la ciutadania, abandonara l'èpica i posara la Generalitat a funcionar d'una vegada. ‘‘Necessitem un president que abandone l'èpica i faça propostes clares i concretes que són necessàries’’, ha assegurat Martín en declaracions al Congrés, en les quals ha s'ha referit també a la intenció de Torra de buscar el suport dels comuns per a aprovar els comptes de la Generalitat per a 2019.

També et pot interessar

stats