Cotino, el primer a declarar per l'organització de la visita del papa

S'investiguen presumptes delictes de prevaricació, malversació i frau a l'administració.

Cotino, el primer a declarar per l\'organització de la visita del papa
Cotino, el primer a declarar per l'organització de la visita del papa

Aquest dimarts comencen les declaracions per suposades irregularitats durant la visita del papa Benet XVI a València l'any 2006, en què s'investiga la presumpta comissió dels delictes de prevaricació administrativa, malversació i frau a l'administració. Juan Cotino serà el primer a declarar com a investigat.

  

El que va ser expresident de les Corts i exvicepresident del Consell durant els governs del Partit Popular obri a les 9 del matí la ronda de declaracions dels investigats. Després serà el torn d'Henar Molinero, que va ser secretària de la Fundació que va organitzar l'esdeveniment.

  

Dimecres declararà el bisbe auxiliar de València Esteban Escudero i dijous el representant legal de la Fundació, Francisco Javier Jiménez, a més del secretari de l'arquebisbat, Antonio Corbí. Divendres haurà d'acudir a la Ciutat de la Justícia Enrique Pérez Boada, exmembre del patronat de la Fundació. No serà fins al 5 de juny quan es tanquen les declaracions amb l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i l'exvicepresident del govern valencià Víctor Campos.

  

La causa té el seu origen en una peça separada del cas Gürtel remesa a València pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata. 

  

Investiguen si les adjudicacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies, que va organitzar la visita de Benet XVI a València, es realitzaren sense respectar les normes generals de contractació i sense concurs públic.

També et pot interessar

stats