Cospedal nega l'existència d'una caixa B en el Partit Popular

Ha declarat el mateix dia que Pío García Escudero, Francisco Álvarez Cascos, Javier Arenas i Jaume Matas.

L'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en una imatge d'arxiu
L'ex-secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'ex-secretària general del PP María Dolores de Cospedal ha negat l'existència d'una caixa B en el partit i el pagament de sobresous als seus dirigents procedents de les donacions d'empresaris que, segons el extresorer del PP Luis Bárcenas, entraven a formar part d'aquesta comptabilitat opaca.

Cospedal ha negat que Bárcenas li entregara milers d’euros en diverses ocasions, tant a ella com a l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i el pagament en negre de la reforma de la seu del PP  al carrer de Génova (Madrid). "No admet que hi haja aquest sistema de pagament de sobresous", ha asseverat en la declaració com a testimoni en el juí a l'Audiència Nacional per aquesta suposada caixa B

També ha defensat la legalitat de les donacions que es rebien en el partit, i ha assegurat que no ha sabut mai "que es feren donacions que no foren regulars". 

"Jo només accepte una comptabilitat: la comptabilitat oficial que fiscalitzava el Tribunal de Comptes", ha afegit. Encara més: ha indicat que la "suposada comptabilitat" en B seria de "qui va ser gerent o tresorer del PP", en referència a Bárcenas, però "de qui no ho era, és del Partit Popular".

Quant a l'etapa de tresorera del partit de juliol de 2009 a febrer de 2010, assegura que, en accedir-hi de manera temporal no va tindre comunicació amb Bárcenas, que la seua funció es va limitar a gestionar el pagament de factures i les nòmines, i que ningú li va parlar de sobresous ni donacions en B.

Tots els testimonis neguen l’existència de la caixa B

Abans que María Dolores de Cospedal, ha declarat l'expresident del Senat Pío García Escudero, que, igual com ella, ha assegurat que "mai" va rebre cap quantitat del PP en efectiu i s'ha desvinculat de diverses anotacions al seu nom en els denominats papers de Bárcenas.

No és l’únic que ha negat totes les afirmacions de Bárcenas durant el juí. Aquest dimarts també han declarat Francisco Álvarez Cascos, Javier Arenas i Jaume Matas, i tots tres han negat haver rebut diners en negre de l'extresorer del PP i que tingueren cap coneixement de l’existència de la suposada caixa B.

El juí continua demà dimecres amb la declaració dels expresidents del Partit Popular i del govern d'Espanya José María Aznar i Mariano Rajoy.

També et pot interessar

stats