Les Corts reproven Ribera amb el vot de PP i Vox per "el mal que ha fet" a la Comunitat Valenciana

El PSPV acusa PP i Vox de "violència política" i de voler "acabar" amb la carrera de la seua candidata a les europees. Compromís diu que reprovar Ribera és "insultar els valencians", però són "molt crítics" amb la seua gestió

La candidata del PSOE per a les eleccions europees, Teresa Ribera, durant l'inici de la campanya a València
La candidata del PSOE per a les eleccions europees, Teresa Ribera, durant l'inici de la campanya a València / Rober Solsona (Europa Press)

El PP i Vox han aprovat la reprovació en les Corts a la vicepresidenta tercera del govern i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per "el mal que ha fet" a la Comunitat Valenciana. Per contra, el PSPV els ha acusat de "violència política" i de voler "acabar" amb la carrera de qui també és la seua candidata a les eleccions europees.

Així ho han explicat els síndics dels tres grups —Miguel Barrachina (PP), José María Llanos (Vox) i José Muñoz (PSPV)—, mentre que el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, considera que reprovar Ribera és "insultar els valencians". Baldoví ha defensat que eren "molt crítics" amb la gestió de la ministra, i per això van presentar una esmena de modificació a la proposta del PP, encara que no ha tirat avant.

El síndic del PP ha assenyalat que Ribera "s'ha significat per fer un mal permanent a la Comunitat Valenciana", i l'ha acusada de paralitzar "60 projectes que va heretar del Partit Popular de protecció de la costa".

Des de Vox, José María Llanos considera que hi ha elements més que suficients fins i tot perquè Ribera "siga destituïda i que no torne a entrar en política". "Està perjudicant absolutament tot el nostre sector climàtic, agricultura, ramaderia, pesca i també la nostra indústria", ha dit.

El síndic del PSPV, José Muñoz, ha acusat el PP d'"abraçar la violència verbal i institucional en forma d'atac personal contra la candidata socialista a les eleccions europees; no busquen argumentar políticament només destruir una persona".

I des de Compromís, que finalment no ha donat suport a la reprovació, la diputada Paula Espinosa ha dit que consideren que "esta proposta és electoralista amb totes les forces de cara a les eleccions europees i eixa no és manera de salvar l'Albufera".

També et pot interessar

stats