Les Corts demanen al Consell un projecte de pressupostos adaptat al pacte de reconstrucció

El PSPV intenta que els comptes del 2021 tinguen el suport de Ciutadans i del Partit Popular.

Junta de síndics de les Corts aquest dimecres
Junta de síndics de les Corts aquest dimecres / À Punt NTC

El Grup Socialista ha demanat al Consell que envie a les Corts un projecte de pressupostos que s'adapte al pacte de reconstrucció que van aprovar cinc grups parlamentaris al Parlament valencià.

El PSPV intenta que els comptes del 2021 tinguen el suport de Ciutadans i el Partit Popular i el portaveu socialista, Manolo Mata, ha apuntat que les Corts han d'obligar el govern que el pressupost que porten "encaixe amb el pacte de reconstrucció" que han fet.

Compromís i Unides Podem no es tanquen tampoc a negociar els comptes. El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha dit que treballaran per a aconseguir "la majoria més amplia possible", mentre que la síndica de Podem, Naiara Davó, ha dit que el seu partit estarà amb "els braços oberts".

Per la seua banda, la portaveu del PP, Isabel Bonig, ha demanat que puguen tornar a les Corts tots els diputats de forma presencial i que s'establisca l'activitat parlamentària normal. El calendari del període de sessions s'ha ajornat i es preveu que el debat de l'estat de la comunitat puga celebrar-se el 22 de setembre.

En la junta de síndics Ciutadans i Vox han criticat que no compareguen el president de la Generalitat i el conseller d'Educació per a explicar l'inici del curs.

D'altra banda, s'ha aprovat que divendres comparega a la Diputació Permanent de les Corts la consellera de Sanitat i que es convaliden tres decrets llei.

També et pot interessar

stats