Les Corts aproven per unanimitat retirar el quadre de Milagrosa Martínez

L’expresidenta de les Corts compleix una comdemna de nou anys a la presó de Villena pel cas Fitur.

Quadre de Milagrosa Martínez a les Corts
Quadre de Milagrosa Martínez a les Corts

La Mesa de les Corts ha aprovat per unanimitat aquest dimarts la retirada del quadre de Milagrosa Martínez penjat a la zona noble de la cambra.

A més, d'acord amb el reglament, també es retirarà la placa commemorativa de l'expresidenta de les Corts i exconsellera de Turisme que hi havia a l'edifici nou dels grups parlamentaris.

La Mesa i la Junta de Síndics donen compliment així a una resolució parlamentària aprovada l'octubre del 2015 que fixa que s’han de retirar totes les plaques commemoratives i inaugurals o les al·lusions honorífiques en què figure el nom de persones que hagen exercit càrrecs públics i hagen sigut condemnades per sentència ferma en casos de corrupció.

Milagrosa Martínez ha sigut condemnada a nou anys de presó pel cas Fitur i compleix comdemna a la presó de Villena des del 24 de maig. El tribunal va considerar provades les irregularitats comeses en la contractació de l'expositor de la Generalitat en les edicions del 2005 i el 2009 de la Fira del Turisme a través de les empreses de la trama.

Novetats en el cas Fitur

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha suspés l'ingrés en presó d'Ana Grau fins que el Govern resolga la seua petició d'indult. Ana Grau, treballadora de l'Agència Valenciana de Turisme, va ser condemnada a tres anys de presó per falsedat documental i a 4 anys d'inhabilitació per prevaricació administrativa en el cas Fitur.

El Tribunal Superior també ha desbloquejat un compte de Francisco Correa en un banc de Ginebra a Suïssa. Amb els diners d'aquest compte, el líder de la trama Gürtel pagarà 271.000 euros de responsabilitat civil per la condemna en el cas Fitur. La quantitat cobreix en una gran part la que va fixar el tribunal, i Correa podria acollir-se a partir d'ara a beneficis penitenciaris. El líder de la trama Gürtel va ser condemnat a 13 anys de presó per falsejar contractes de la Generalitat Valenciana per a FITUR.

La sala ha ordenat l'ingrés en presó el dijous 31 de maig de Mónica Magariños, empleada de Correa i condemnada a 8 anys de presó en aquest mateix cas. El Tribunal rebutja deixar en suspens el seu empresonament per la seua condemna tan elevada i perquè s'enfronta a una petició d'altres huit anys de presó en un altra peça del cas Gürtel. 

Les distincions a Zaplana, a debat

Una altra autoritat pública que podria perdre els honors és l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana, que actualment es troba en presó preventiva pel cas Erial. Diversos municipis de la Comunitat Valenciana, entre d'altres Oriola, Almoradí i Benidorm, estudien la retirada del nom d’Eduardo Zaplana d'espais públics d’aquestes poblacions, com ara avingudes, parcs o jardins.

Zaplana va ser detingut la setmana passada en el marc de l’operació Erial per presumptes delictes de suborn, blanqueig de capitals, malversació i prevaricació. Des del 24 de maig es troba al centre penitenciari de Picassent en règim de presó incondicional, comunicada i sense fiança per risc de fugida i destrucció de proves. 

També et pot interessar

stats