La consellera Elisa Núñez admet després de la polèmica que Franco va ser "un dictador"

La titular de Justícia va explicar les declaracions de diumenge en una entrevista en què afirmà que Franco havia sigut "un personatge històric"

Elisa Núñez, consellera de Justícia de la Generalitat
Elisa Núñez, consellera de Justícia de la Generalitat / Biel Aliño

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez (Vox), va assegurar este dilluns, després de la polèmica per haver declarat que Francisco Franco va ser "un personatge històric", que no té "cap problema a admetre" que el franquisme "va ser una dictadura" i que Franco "va ser un dictador".

En el programa de televisió El Faro de La 8 Mediterráneo, Núñez va contestar així després de la polèmica generada per les declaracions en una entrevista publicada este diumenge en el diari Las Provincias en què, a la pregunta de si estava d'acord amb l'afirmació a les Corts del president, Carlos Mazón, que el franquisme va ser una dictadura, va dir que Franco havia sigut "un personatge històric" i que ella va nàixer el 1977 i no va viure eixa època.

Eixes declaracions van ser molt criticades des dels partits en l'oposició, mentre que Mazón va assenyalar: "Jo he de dir que soc el president de la Generalitat Valenciana i soc el president de tot el govern de la Generalitat Valenciana i jo ja he dit que això va ser una dictadura, però no és necessari que jo ho diga, no tinc cap problema a dir-ho, ho va ser".

El president Mazón es va ratificar en el que ja va dir dijous en el ple de les Corts i en el que afirmà: "Jo els dic a les dictadures, dictadures, a totes; i li dic al terrorisme, terrorisme, a tots".

En el programa El Faro, Núñez afirmà: "No tinc cap problema a admetre que eixa època va ser una dictadura i que Franco va ser un dictador, però vaig nàixer el 1977 i Franco va morir el 1975. Per a mi és un debat que està superat" i "eixa etapa va quedar tancada durant la Transició amb el consens de totes les parts".

Núñez també va defensar el projecte de llei de la concòrdia, presentat pel PP i Vox en les Corts i que substituirà la de memòria democràtica del 2017 per a "reconéixer totes les víctimes", i ha insistit que ella és "filla de la democràcia" i que hi ha temes que "en moltes ocasions s'usen com a cortina de fum per a tapar altres coses", alguna cosa que a parer seu es fa "cada dia".

També et pot interessar

stats