El PSPV demana la destitució de la consellera Núñez, de Vox, per qualificar Franco com un "personatge històric"

Ferraz ha criticat en un comunicat les paraules de la consellera, que considera "incompatibles amb la seua responsabilitat política"

Entrevista consellera Justícia

El PSPV ha exigit este diumenge al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que destituïsca "de totes les seues responsabilitats" la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, de Vox, per les declaracions que ha fet en una entrevista al diari Las Provincias en què qualifica Franco com un "personatge històric". "Les declaracions són inacceptables i d'una gran irresponsabilitat. Els companys de viatge de Mazón i el seu negacionisme ens posen en perill", sentencien els socialistes valencians.

Així mateix, des de Madrid, el PSOE ha criticat en un comunicat les paraules de Núñez, que considera "incompatibles amb la seua responsabilitat política".

En l'entrevista, Núñez respon diverses qüestions polèmiques com ara el franquisme, el canvi climàtic o la violència masclista. 

A la pregunta de si està d'acord amb el fet que el franquisme va ser una dictadura, Núñez afirma que ella va nàixer el 1977 i que "Francisco Franco és un personatge històric". I quan el periodista li repregunta, en dos ocasions, la consellera respon: "No he viscut eixa època" i "no puc dir més del que he dit".

Així mateix, a la pregunta: "Se sent vosté còmoda amb el terme violència de gènere?", Elisa Núñez respon: "No és el moment de parlar de conceptes o termes, sinó de situar la víctima en el centre, que és a qui cal donar suport i assistència sanitària".

I el mateix ocorre quan és qüestionada sobre el canvi climàtic i els efectes que té en l'augment de la temperatura i la falta d'aigua. La responsable de Justícia i Interior manté: "No soc de conceptes, soc de veure la realitat i posar solucions".  

També et pot interessar

stats