El Consell rebutja la ILP sobre llibertat d'elecció de llengua en l'ensenyament i en l'administració

Segons el govern del Botànic, la iniciativa legislativa popular de la plataforma Hablamos Español "manca de qualsevol mesura orientada a protegir, restaurar i recuperar d'una manera activa el valencià"

Recollida de signatures de la plataforma Hablamos Español a València
Recollida de signatures de la plataforma Hablamos Español a València / Facebook: @HablamosE

El govern valencià ha traslladat a les Corts el seu criteri desfavorable a tramitar la proposició de llei d'iniciativa legislativa popular sobre llibertat d'elecció de llengua.

La plataforma Hablamos Español va dur a terme l'any passat una campanya de recollida de signatures per a presentar una iniciativa legislativa popular en les Corts en favor de la llibertat d'elecció de llengua en l'ensenyament i en l'administració.

L'objecte d'aquesta proposició de llei, segons recull aquest divendres el Butlletí Oficial de les Corts, és regular la llibertat d'elecció de llengua en l'administració, així com el dret d'elecció lingüística de la llengua vehicular en l'ensenyament.

El text incorpora també un capítol destinat a l'atorgament de subvencions i un altre referit a la toponímia oficial.

Segons el parer del Consell, la iniciativa "manca de qualsevol mesura orientada a protegir, restaurar i recuperar d'una manera activa un element patrimonial que és primordial en la nostra societat, com ho és la llengua pròpia, el valencià".

Segons afig, les dades confirmen que "només al voltant d'un 30% és plenament competent en valencià".

Per tant, es converteix en "un deure social la necessitat de corregir els desequilibris de competència i ús del valencià en el conjunt de la població actual".

Per això, es duen a terme polítiques de promoció i de foment dirigides a "corregir aquests desequilibris i avançar cap a la plena igualtat lingüística", argumenta el Consell per a justificar la seua oposició a la tramitació d'aquesta ILP.

També et pot interessar

stats