El Consell aprova la llei de govern obert per a fomentar la participació de la ciutadania en els assumptes públics
A més, la Generalitat acorda establir ajudes a la Ribera Alta i Baixa afectades per la pedregada del passat 1 de juliol.
El ple del Consell ha aprovat l'avantprojecte de llei de govern obert que pretén fomentar la transparència, el lliure accés a la informació i la participació de la ciutadania en els assumptes públics.
L'avantprojecte de llei de govern obert de la Generalitat estableix, entre altres aspectes, la regulació dels instruments de transparència i dret d'accés a la informació pública i del Consell de Transparència; els principis bàsics del bon govern; la planificació i avaluació normativa de les polítiques públiques; a més d'oferir un marc legal per a la participació ciutadana i promoció de l'associacionisme.
Així ho han anunciat en la roda de premsa després del ple del Consell la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra i el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz.
La vicepresidenta del Consell ha afirmat que la futura llei "pretén regular i garantir, en una única norma, els drets de transparència i bon govern, de lliure accés a la informació i participació en els assumptes públics".
Per la seua banda, el conseller de Transparència ha anunciat que la nova llei dotarà la Generalitat "de millors eines per a la seua protecció i promoció, introduint aspectes com la rendició de comptes i incloent un gran tema, oblidat en l'anterior llei de transparència del PP i del qual no tenim amb prou faenes legislació, com és la participació i foment de l'associacionisme".
Ajudes per la pedregada a la Ribera
El Consell també ha acordat establir ajudes i incentius per a un pla extraordinari d'ocupació en la comarques de la Ribera Alta i Baixa afectades per pedregada que, el passat 1 de juliol, va causar danys considerables en els cultius d'aquesta zona.
Oltra ha explicat que les ajudes aniran destinades, d'una banda, "a recuperar el bon estat vegetatiu dels arbres" i, d'una altra, a intentar "reduir la desocupació que pot provocar la pèrdua de l'activitat econòmica de les persones que, normalment, treballen en els períodes de collita i comercialització del caqui i els cítrics".