El Consell aprova dos convenis amb 300 milions de l'Estat per a infraestructures i transport

Hi ha un conveni de 200 milions amb més de 70 actuacions en carreteres i un altre de 100 milions per a la implantació de solucions de mobilitat innovadores

Ple del Consell a Alacant
Ple del Consell a Alacant / À Punt NTC

El Consell ha aprovat dos convenis entre la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que articulen una inversió de 300 milions d'euros a la Comunitat Valenciana per a l'execució d'infraestructures i implantar solucions de mobilitat innovadores.

D'una banda, s'ha autoritzat un conveni dotat amb 200 milions d'euros per a l'execució d'infraestructures realitzades entre l'1 de gener del 2022 i el 31 de desembre del 2025.

En total, seran més de 70 actuacions per a desenvolupar pertot arreu de la Comunitat Valenciana per a reforçar el paviment de les carreteres, millorar la seguretat viària, els itineraris de bicicleta i vianants, els desdoblaments, les variants i les connexions tramviàries, entre altres.

El segon conveni inclou una inversió de 100 milions d'euros per a la implantació de solucions de mobilitat innovadores: execució d'inversions en tramvies, actuacions en matèria de transport a la demanda i política tarifària.

En concret, les inversions en tramvies ascendeixen a 40 milions d'euros per a l'adquisició, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, de setze tramvies, ampliable a dotze més, per al parc mòbil de Metrovalència i el TRAM d'Alacant.

També et pot interessar

stats