Puig anuncia que Alacant rebrà 207 milions de l'Estat per a infraestructures i mobilitat

El cap del Consell ressalta els 36 milions per a l'estació intermodal de la plaça dels Estels, que es licitarà a principis de 2023 i "les obres començaran durant l'any vinent"

fotonoticia 20221130120512 1920
Puig intervé en el Fòrum Municipalisme 2022 aquest dimecres / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la província d'Alacant rebrà 207 milions d'euros dels fons estatals aprovats en l'últim Consell de Ministres, dels quals 36 milions es destinaran al projecte de l'estació intermodal d'Estels a la capital alacantina.

En concret, el govern espanyol va autoritzar aquest dimarts dos convenis entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i el Consell per a solucions de mobilitat i execució d'infraestructures per un valor de 300 milions d'euros entre 2022 i 2025.

Un fons que, segons Puig, té "una mirada netament alacantina" en concentrar aquesta província 207 milions d'inversió, dels quals 117 milions es preveu destinar a infraestructures.

Entre les partides més destacades ha ressaltat els 36 milions per a l'estació intermodal d'Estels, que ha reiterat que es traurà a licitació a principis de 2023, s'adjudicarà abans del primer semestre i "les obres començaran durant l'any vinent".

Connexió del TRAM d'Alacant a Sant Joan d'Alacant i Mutxamel

En la seua intervenció a Alacant en el Fòrum Municipalisme 2022, Puig ha anunciat que altres cinc milions es destinaran a la redacció de la connexió del TRAM des d'Alacant fins a Sant Joan d'Alacant i Mutxamel, un projecte que ha garantit que estarà finalitzat el 2023.

També ha avançat que hi haurà 18 milions per a millorar l'accessibilitat als municipis de Villena, Xixona, el Pinós i l'Alguenya, 13,4 milions per a millorar la seguretat viària de les carreteres entre Elx i Santa Pola o quatre milions per a actuacions en vies ciclistes o de vianants al Baix Segura.

Uns altres 100 milions d'euros aniran destinats a mobilitat innovadora a la província, dels quals ha destacat que 40 milions s'invertiran "íntegrament" en el TRAM d'Alacant.

Via parc Elx-Alacant i accés a l'estació d'AVE de Villena

A això se suma, d'acord amb el president, que els fons estatals permetran "alliberar recursos" ja previstos i pressupostar-los per primera vegada el 2023.

Es tracta de "reivindicacions històriques" de caràcter municipal, amb més de 50 milions d'euros per a la ronda sud d'Elx, la via parc Elx-Alacant o l'accés a l'estació d'AVE de Villena.

Al costat dels fons de l'Estat, Puig ha reiterat que el projecte de pressupostos de la Generalitat per a 2023 "consolida" la inversió a Alacant amb 610 milions d'euros, el 40% del total.

També et pot interessar

stats