El Congrés tanca la comissió d'investigació sobre el finançament del PP

La investigació no tindrà més recorregut perquè els grups parlamentaris no han arribat a un acord sobre les conclusions.

L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, en la comissió d'investigació, en una imatge d'arxiu
L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, en la comissió d'investigació, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Congrés ha finalitzat la comissió d'investigació sobre el finançament il·legal del PP que va començar al maig de 2017, després de constatar la impossibilitat que els grups parlamentaris arribaren a un acord sobre les conclusions. Així les coses, la investigació no tindrà més recorregut i ni tan sols la comissió aprovarà conclusions. 

Aquesta és la decisió que han adoptat els membres de la mesa i els portaveus de la comissió en la reunió que han mantingut a porta tancada i a la qual només el PSOE i Ciutadans han acudit amb documents de conclusions.

L'objectiu principal dels dos grups era que la comissió es reobrira en la pròxima legislatura per a aprofitar el treball d'aquests mesos i acollir la compareixença de l'expresident del govern i del PP, Mariano Rajoy. Finalment aquest extrem s’ha sotmés a votació i PP, PSOE, PNB i Nova Canàries han votat en contra de la reobertura per a citar Rajoy. Una proposta que ha tingut el suport d’Units-Podem, Ciutadans, ER i EH Bildu. 

També et pot interessar

stats