El Congrés reprova Grande-Marlaska per la gestió de la tragèdia de Melilla

La condemna política, impulsada pel PP, ha tirat avant amb els vots de Vox, Cs i alguns socis del govern de coalició, com ERC i el BNG

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en la sessió al Congrés
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en la sessió al Congrés / Eduardo Parra (Europa Press)

El Ple del Congrés ha reprovat aquest dijous al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per les "mentides" en la gestió de la tragèdia de Melilla de juny del 2022, en què van morir una vintena de persones migrants.

La condemna política, impulsada pel PP, ha tirat avant amb el vot de Vox i de Ciutadans, però també el suport de Junts, ERC i el BNG, entre d'altres. PSOE i Unides Podem han votat en contra, mentre que PNB i EH Bildu s'hi han abstingut.

El text reprova l'actuació de Marlaska i "la seua falta de sensibilitat, l'ocultació d'informació, les dades falses facilitades i les seves mentides abocades en seu parlamentària". El Congrés demana també el trasllat immediat des del Marroc a Espanya de Basir, un sudanés expulsat de Melilla durant la crisi, per a concedir-li protecció internacional pel "greu risc" que pateix per la seua confessió cristiana, en el context del conflicte armat que sofreix el seu país.

La reprovació, la primera d'un ministre de Pedro Sánchez, té lloc després que la BBC haja rectificat una informació del documental sobre els fets, que contradeia la versió oficial d'Interior. Indicava, erròniament, que tres de les persones migrants havien mort en sòl espanyol. Grande-Marlaska va ser interrogat en una comissió parlamentària per aquesta circumstància, i va defendre sempre que les morts mai es van produir en territori de Melilla.

També et pot interessar

stats