El Congrés aprova aquest dimarts els pressupostos de manera definitiva

Es tracta dels segons comptes del govern de coalició, centrats, igual que els de 2021, a apuntalar la recuperació econòmica i donar suport als fons europeus

Aprovació del ple del Congrés del projecte de pressupostos generals de l’Estat de 2022 el passat 25 de novembre
Aprovació del projecte de pressupostos generals de l’Estat del 2022 el 25 de novembre / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El Congrés ha aprovat aquest dimarts de manera definitiva els pressupostos del 2022 després d'una última votació en la qual s'ha acceptat l'esmena sobre llengües cooficials introduïda al Senat fa una setmana. Una setmana més tard de l'inicialment previst, el Congrés tanca en el ple poc més de dos mesos de tramitació pressupostària, a temps perquè els comptes entren en vigor el pròxim 1 de gener. Es tracta dels segons pressupostos del govern de coalició, centrats, igual que els del 2021, a apuntalar la recuperació econòmica i donar suport als fons europeus.

Concretament, el Congrés ha avalat l'esmena de Compromís introduïda al Senat amb el vot en contra del PSOE, que buscava tancar la tramitació pressupostària sense canvis al Senat per a evitar que els comptes tornaren a la cambra baixa. En aquesta ocasió, el PSOE ha permés amb el seu suport aquesta modificació. El ple ha acceptat per 281 vots a favor, 62 en contra i 1 abstenció aquesta esmena.

Esmena de Compromís

L'esmena en qüestió és una iniciativa de Compromís per a dedicar 1,6 milions d'euros a la promoció i difusió de les llengües protegides per la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, aprovada amb el suport del PP, PNB i ERC, entre altres partits, i l'oposició del PSOE. Els fons aniran a les comunitats autònomes de Galícia, Astúries, Euskadi, Navarra, Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears per a la promoció i difusió de les llengües protegides per la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

Malgrat això, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ja va avançar que el PSOE donaria suport a aquesta esmena en la votació del Congrés, amb la qual coss es garanteix que la partida romandrà en el text de la llei.

Més enllà d'aquesta última votació, el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat per al 2022 han recaptat els suports d'11 partits al Congrés durant la seua tramitació: el PSOE, Unides Podem, ERC, el PNB, Bildu, PDeCAT, Més País, Compromís, PRC, Nova Canàries i Terol Existeix, als quals es van sumar al Senat Geroa Bai, Associació Socialista Gomera, Més Madrid, Més per Mallorca i el Partit Aragonés.

També et pot interessar

stats