Els pressupostos de 2022 tornen al Congrés després d'aprovar una esmena sobre llengües minoritàries

El Senat ha aprovat una esmena de Compromís per a la promoció i difusió de les llengües protegides de Galícia, Astúries, Euskadi, Navarra, Aragó, Catalunya, València i Balears, per import d'1,6 milions d'euros

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz; la vicepresidenta primera del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño i el president del Govern, Pedro Sánchez
La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz; la vicepresidenta primera del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño i el president del Govern, Pedro Sánchez / Jesús Hellín / Europa Press

El Senat ha votat aquest dimarts a favor d'incloure una esmena en els pressupostos generals de l'Estat (PGE) de 2022, per la qual cosa els comptes públics hauran de tornar al Congrés dels Diputats per a la seua votació el pròxim 28 de desembre. Una vegada superat aquest tràmit, quedarien definitivament aprovats per a la seua entrada en vigor l'1 de gener.

En concret, es tracta d’una aportació del senador Carles Mulet, de Compromís, per a la promoció i difusió de les llengües protegides per la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries a les comunitats autònomes de Galícia, Astúries, Euskadi, Navarra, Aragó, Catalunya, València i Balears, per import d'1,6 milions d'euros.

La mesura ha rebut el suport del PP i d'altres formacions, com ERC, que ha assegurat que “qualsevol mesura que protegisca les llengües cooficials ens sembla bé”. 

Aquesta esmena ha modificat les previsions de l’executiu, que esperava donar per concloses aquest dimarts les tramitacions parlamentàries dels comptes sense més modificacions. 

En aquest sentit, una de les polèmiques es va produir després que l'integrant del PNB en la mesa del Senat, Imanol Landa, s'alineara amb els senadors del PP per a alçar el veto del govern a les esmenes que recollien la baixada de l'IVA al 10% de les perruqueries. Finalment, el president del Senat, Ander Gil, va resoldre aquesta controvèrsia i la fiscalitat de les perruqueries no es van sotmetre a votació en l'últim Ple sobre els PGE.

També et pot interessar

stats