Condemnen Bárcenas i el PP per pagar en negre la reforma de la seu del partit

L'Audiència Nacional sentència l'extresorer a dos anys de presó i el Partit Popular com a responsable civil subsidiari de Bárcenas amb 123.669 euros

L'extresorer del PP Luis Bárcenas durant el juí per la presumpta caixa B del partit
L'extresorer del PP Luis Bárcenas durant el juí per la presumpta caixa B del partit / À Punt NTC

L'Audiència Nacional ha condemnat l'extresorer general del PP Luis Bárcenas a dos anys de presó per pagar amb la caixa B del partit més d'un milió d'euros de les obres de reforma de la seu popular del carrer de Génova.

La sentència condemna l'extresorer per fer aquest pagament "al marge de la facturació i la comptabilitat oficial i no declarats a la Hisenda pública".

Al mateix temps, condemna al PP com a responsable civil subsidiari de 123.669 euros de Luis Bárcenas per l'impost de societats de l'empresa unifica de l'any 2007.

La sentència relata que Bárcenas va exercir el càrrec de gerent del PP des de 1990 a juny de 2008, un període en el qual va gestionar els fons en metàl·lic aportats a la formació política com a donacions privades "a través d'una comptabilitat paral·lela (comptabilitat B) de l'ingrés i la despesa de la qual no es va deixar constància en la comptabilitat oficial ni per tant van ser fiscalitzades pel Tribunal de Comptes".

Respecte a la veracitat dels coneguts com a papers de Bárcenas, conclou que, si bé com a document comptable manca de valor en la seua integritat, recull alguns esdeveniments que "són reals o versemblants en tant que han sigut corroborats amb altres proves".

També et pot interessar

stats