Pèrits informàtics ratifiquen que els comptes B lliurats per Bárcenas no estaven manipulats

Asseguren que el llapis de memòria amb la comptabilitat fraudulenta del PP no va ser manipulat amb posterioritat

L'extresorer del PP Luis Bárcenas durant el juí per la presumpta caixa B del partit
L'extresorer del PP Luis Bárcenas durant el juí per la presumpta caixa B del partit / À Punt NTC
21 d'abril 2021 - 19:44

Dos pèrits de la Unitat Central de Criminalística de la Policia Nacional han afirmat davant del tribunal de l'Audiència Nacional que jutja el presumpte pagament de part de la reforma de la seu nacional del PP amb diners negres de la caixa B, que els arxius que va entregar l'extresorer del PP Luis Bárcenas al jutge instructor del cas en aquell moment, Pablo Ruiz, en un llapis de memòria amb la suposada comptabilitat B de la formació política, no estaven manipulats.

Els experts en informàtica han comparegut aquest dimecres en la vista oral en qualitat de testimonis-pèrits per ratificar davant el tribunal els dos informes que elaboraren el 2013 sobre els dispositius electrònics que Bárcenas va entregar al jutjat central d'instrucció número 5 en la declaració que va prestar al juliol d'aquell any.

Un d'ells era una memòria USB de la qual s'analitzaren tretze arxius, entre els quals es trobava la presumpta comptabilitat paral·lela del PP entre els anys 1993 i 1996. Els pèrits conclogueren en el seu informe que les fulls de càlcul en què Bárcenas va anotar entrades i eixides de la caixa B havien sigut creats i modificats en aquelles dates.

Així, han manifestat davant el tribunal de la Secció Segona de la Sala Penal que no han sigut manipulats amb posterioritat i que el sistema operatiu amb el qual es realitzaren els documents correspon a la versió vigent en en aquell moment.

No obstant això, han assenyalat que hi ha tres arxius estranys perquè tenen assentaments comptables corresponents a mesos posteriors a la seua última data d'alteració, tot i que no consideren que siga un senyal d'alteració dels documents. Així, preguntats per l'advocat del PP, Jesús Santos, han afirmat rotundament que aquests documents no posen en absolut de manifest que el llapis de memòria estiguera manipulat.

També et pot interessar

stats