Concentracions per un finançament just a les principals capitals valencianes

La Xarxa d'Entitats per un Finançament Just ha s'ha manifestat a les portes dels ajuntaments valencians.

EUROPA PRESS
EUROPA PRESS

La Xarxa d'Entitats per un Finançament Just s'ha concentrat a les portes dels ajuntaments valencians per a exigir aquesta reivindicació al govern espanyol i per a llegir el manifest aprovat per les Corts.

La manifestació més nombrosa s’ha produït a València. Hi han participat tots els portaveus a l'ajuntament i també dels membres de les plataformes cíviques que fa un any van donar suport a la manifestació.

A Alacant s'hi han sumat els sindicats Comissions Obreres i UGT, els partits polítics PSPV, Compromís, Ciutadans i Podem i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana. A les portes de l'Ajuntament d'Alacant s'ha llegit el manifest aprovat a les Corts Valencianes ara fa un any.

A Castelló, la plaça Major ha sigut l'epicentre de la manifestació. L'acte ha reunit en un mateix espai els representants sindicals, les autoritats municipals i diputats nacionals del partits polítics. En la concentració, s'ha subratllat que les comarques de Castelló són les que pateixen el pitjor finançament estatal.  

Totes les manifestacions reclamaven una reforma del sistema de finançament cap a un model més just i equitatiu entre totes les comunitats autònomes, advertint, a més, que l'infrafinançament està repercutint molt negativament en serveis bàsics  com la dependència, la sanitat, l'educació o el treball a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats