Compromís tanca el procés de primàries amb totes les mirades posades a Alacant

La vicepresidenta Aitana Mas es disputa encapçalar la llista d'aquesta província amb Gerard Fullana, María José Calabuig i Marina González

Aitana Mas vota en les primàries de Compromís / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de febrer 2023 - 06:30 Actualitzat: 11 de febrer 2023 - 19:58

Les votacions per a les primàries de Compromís, obertes a tota la ciutadania, es resoldran aquest cap de setmana. Serà dissabte a la nit quan es coneixerà finalment la gran incògnita de qui serà el cap de llista per la província d'Alacant, una plaça que es disputen la vicepresidenta, portaveu del Consell i consellera d'Igualtat, Aitana Mas (Iniciativa); el portaveu de Compromís a la Diputació d'Alacant, Gerard Fullana (Més), la representant de Joves PV, Maria Josep Calabuig, i l'exassessora en la Conselleria d'Agricultura, Marina González (Iniciativa).

La clau, en aquest cas, és si Aitana Mas, continuarà com a vicepresidenta si no guanya, ja que únicament es presenta com a cap de llista, a diferència dels altres candidats. Davant aquesta hipòtesi, ha subratllat aquest divendres en la seua compareixença setmanal com a portaveu del govern que "meditarà el que haja de meditar una vegada tinga resultats". En aquest sentit, preguntada la setmana passada per si se sentiria desautoritzada com a líder de Compromís en l'executiu del Botànic si perdera, va respondre amb un críptic "és obvi".

"Crec que he fet una aposta de presentar-me només com a cap de llista", ha reconegut aquest dissabte Mas minuts abans de dipositar el seu vot a Crevillent (Baix Vinalopó). "No és una qüestió de fer promeses o dir què faré [en cas que no guanye]. En el meu cas sí que es pot valorar una trajectòria i un paper que per a mi ha sigut costós al llarg dels últims set mesos, i que ara pose a disposició de la ciutadania i la militància perquè decidisca si refrenda el treball", ha dit la candidata.

En aquest escenari, el futur de la coalició a Alacant depén del vot d'un total de 13.172 inscrits a les primàries, mentre que per al conjunt de la Comunitat Valenciana s'han registrat 42.839 militants i simpatitzants. A més, Elx (Baix Vinalopó) és l'única gran ciutat que queda per conéixer el cap de llista.

La situació és diferent a Castelló i València, on no hi ha dubtes que els caps de llista són Vicent Marzà (Més) i Joan Baldoví (Més), respectivament. Aquest últim, a més, es presenta com a candidat de la coalició a la Presidència de la Generalitat a les eleccions autonòmiques de finals de maig.

Així, un minut abans de la mitjanit de divendres s'han tancat els vots en línia per a les primàries de Compromís, i dissabte tindrà lloc el vot presencial en urna a les distintes seus de la coalició per tot el territori. Aquestes es tancaran a les 20:00 hores i, a partir d'eixe moment, s'iniciarà el recompte de les paperetes.

Les cares més visibles de Compromís fan una crida a la unitat

Dijous, el president de les Corts, Enric Morera (Més), va publicar un missatge en Facebook en el qual recordava com va impulsar la creació de Compromís i les primàries "amb mil obstacles".

"Sempre he tractat de fer equips, de créixer junts, de cooperar, de dialogar entre diferents per a avançar. D'integrar. Això és Compromís", va subratllar Morera, a més d'advertir que "quan això desaparega, deixarà de ser la cooperativa política guanyadora". Per això va demanar el vot en les primàries "amb llibertat" i a qui cadascú considere oportú.

Baldoví també va fer una crida a la unitat i va demanar anar "tots a l'una" a l'acte de presentació de les primàries per València per a no perdre les esperances de guanyar.

També et pot interessar

stats