Yolanda Díaz: "Venim a la política a canviar la vida de la gent, no a fer soroll"

Compromís, Podem i EUPV s’uneixen al voltant de la vicepresidenta del govern espanyol en l'acte de presentació de Sumar a València

Yolanda Díaz, aquest dissabte, durant l'acte de Sumar a Fira València
Yolanda Díaz, aquest dissabte, durant l'acte de Sumar a Fira València / À Punt NTC

La vicepresidenta del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz ha visitat aquest dissabte València per a recaptar suports per a la seua plataforma Sumar en un acte on s’ha exhibit una mostra d’unitat dels partits polítics valencians a l’esquerra del PSPV.

Díaz ha insistit que Sumar és un projecte polític que "no va de guanyar a la dreta", sinó que de "canviar la vida de la gent, de canviar el país" i ha subratllat que el moviment és ja "imparable".

"Venim a la política a canviar la vida de la gent, no venim a la política per a fer soroll ni per a aücar", ha proclamat, i en les seues paraules s'intuïa una rèplica a les dures acusacions que Pablo Iglesias va dirigir contra ella aquest divendres, quan la va acusar de posar-se de perfil mentre ataquen la ministra Irene Montero per la llei del només sí és sí.

Presumir del govern del Botànic

Díaz ha iniciat la seua intervenció amb un gest cap a la cultura valenciana, recordant personatges com l’escriptor Rafael Chirbes, la poetessa Maite Gómez o l’actriu Rosana Pastor, present a l’acte, “una ciutat que fa cultura, que parla una llengua meravellosa”, ha afegit, “volem un país divers, on puguem parlar gallec o valencià i que faça gala de la seua diversitat”.

La impulsora de Sumar ha aprofitat l’ocasió per a “presumir” del govern del Botànic i s’ha mostrat convençuda que “ara hi ha molta gent que admira la Comunitat Valenciana, abans se sentia vergonya, es parlava de Camps i de corrupció”. 

Díaz ha subratllat que totes les persones "són imprescindibles" a Sumar, on "no sobra ningú" perquè esperen a "moltíssima més gent" per a "canviar les coses". "Aquí només estem per una raó: la gent", ha remarcat.

Unitat a l'esquerra del PSOE

A l’arribada a l’acte, que ha tingut lloc a Fira València i que forma part del procés d’escolta a la societat civil que ha de servir per a donar forma a Sumar, les forces polítiques d’esquerra han mostrat simpatia pel projecte amb certs matisos.

Preguntat per l’enemistat que està trobant el projecte Sumar en l’esfera de Podem a Madrid, el vicepresident segon i candidat a la Generalitat Héctor Illueca ha reivindicat a Yolanda Díaz com “la candidata de l’espai polític en què està Podem”. 

Quant a Compromís, Joan Baldoví ha volgut estar “de manera molt conscient” en l’acte, que coincidia amb la celebració del Consell Nacional de Més Compromís a València, per a mostrar la seua “estima personal” a Díaz i “desitjar-li molta sort en política”.

La coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, que ha assistit a un acte que ha comptat amb molta presència del seu partit, ha assegurat que Sumar està “molt vinculat a Esquerra Unida, està en el nostre ADN”.

Tot i que ha predominat el bon ambient durant tot l’acte, marcat pel suport i la unió al voltant del projecte, un parell de joves del Front Obrer han intentat boicotejar-lo increpant la vicepresidenta, motiu pel qual han estat immediatament desallotjats de la sala. Díaz ha conclòs ràpidament l’incident afirmant que “cada vegada que vinc a València tinc a algú del Front Obrer, els posarem en primera fila perquè puguen parlar”.

Baldoví rebutja les crítiques d’Iglesias a Díaz

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha rebutjat les crítiques de l'exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias, en què acusava implícitament Yolanda Díaz aquest divendres de posar-se de perfil mentre “ataquen una companya”, en referència a la ministra d'Igualtat Irene Montero, "no sols és miserable i covard, sinó políticament estúpid", sentenciava.

En aquest sentit, Baldoví ha incidit que “les males formes, el soroll i els insults no ajuden mai al fet que hi haja una bona relació", al mateix temps que ha aclarit que prefereix "la discreció, les bones formes i, en definitiva, seduir en lloc d'insultar".

També et pot interessar

stats