Compromís denunciarà davant d'Antifrau l’ús del ban municipal del Palmar per a agrair la victòria del PP

La formació taronja mostra un vídeo en què la megafonia, en nom de Mazón i Catalá, dona les gràcies per “la confiança i el suport mostrat al PP”, en referència a les eleccions europees

El missatge d'agraïment es va fer públic a través de la megafonia instal·lada als carrers de la pedania del Palmar / À Punt NTC

Compromís de València denuncia que el Palmar ha utilitzat el ban municipal per a agrair la victòria del PP en les eleccions europees, una denúncia que traslladarà a l’Agència Antifrau. La regidora Lucía Beamud, de la formació taronja, ha desvelat que hi ha hagut un ús “partidista” de mitjans públics, acusació que justifica amb un vídeo que ha compartit en les xarxes socials en què s’escolta com, a través del sistema municipal de megafonia, s’agraeix al veïnat “la confiança i el suport mostrat ahir —en referència al diumenge electoral— al Partit Popular”, un gest que trasllada en nom del president Mazón i de l’alcaldessa María José Catalá.

Des del consistori valencià, tot i admetre que es va usar de manera indeguda el sistema de megafonia municipal, apunten que el missatge no era cap ban, ja que només en pot fer l'alcaldessa de la ciutat.

Beamud ha explicat en el seu compte de X que el PP "té un alt sentiment de propietat privada de tot. També de les institucions, per això quan governen mai dubten a utilitzar-les per al seu profit".

En un comunicat, Compromís denuncia que, suposadament, va ser el diputat popular a les Corts Ignacio Aleixandre qui va utilitzar este recurs municipal, instal·lat a l’alcaldia pedània, per a difondre un missatge en nom del president del PP de la Comunitat Valenciana —i també president de la Generalitat— i en el de l’alcaldessa Catalá, en qui recau també la presidència del PP local.

Des de l'Ajuntament de València argumenten que el missatge que es va transmetre a través de la megafonia instal·lada als carrers del Palmar no és cap ban municipal. "Els bans sols els pot fer l'alcaldessa", matisen fonts municipals. No obstant això, admeten que s'ha fet un "ús incorrecte" d'este sistema de comunicació.

Així mateix, fonts del consistori han confirmat que l'Ajuntament enviarà una instrucció a totes les alcaldies pedànies, entre les quals està la del Palmar, per a recordar-los que "l'ús de la megafonia sols ha de respondre a informacions de servei públic que afecten la pedania", conclouen.

En opinió de Beamud, el PP creu que les institucions i els recursos públics són "de la seua propietat i pot utilitzar-los per a la promoció del partit". En este sentit, la regidora de Compromís ha assenyalat que esta "actitud caciquil" porta els populars a pensar que els diners públics "també són de la seua propietat".

D’altra banda, el grup municipal de Compromís considera que el PP també fa un "ús indegut i partidista" de les xarxes socials institucionals o en els canals de distribució en altres alcaldies pedànies, com és el cas del Palmar, Borbotó o Castellar-Oliveral.

La formació assegura que s'utilitzen els canals de comunicació institucional per a fer propaganda del partit, un fet que vulnera els principis democràtics i de bon govern per a l'ús d'estes xarxes socials com una ferramenta de transparència, control i fiscalització del govern i participació ciutadana.

El grup municipal de Compromís va presentar una moció en la Comissió municipal d'Hisenda en la qual proposava que se signara una Guia de Bones Pràctiques per als alcaldes i alcaldesses de les pedanies de València. També demanava la realització, per part de l'Ajuntament, d'un curs per dirigents d’estes pedanies per a afavorir el bon ús, gestió i dinamització de les xarxes socials i canals de distribució institucionals.

També et pot interessar

stats