El PP lidera el vot europeu a la Comunitat Valenciana, amb prop del 36% del suport

La candidatura socialista és la segona força més votada, i es queda a 4,5 punts dels populars

El president de la Generalitat i president del PP Carlos Mazón ha comparegut per a valorar els resultats de les eleccions europees
El president de la Generalitat i líder del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha comparegut per a valorar els resultats de les eleccions europees / Europa Press
09 de juny 2024 - 23:44

El Partit Popular ha sigut la força més votada a la Comunitat Valenciana en les eleccions al Parlament Europeu. Un 35,9% dels ciutadans i ciutadanes valencians han triat la papereta de la candidatura que lidera Esteban González Pons, contra el 31,4% de vots que ha aconseguit la segona força, el PSPV. Amb este resultat, els populars pugen més de 13 punts respecte a la darrera convocatòria d’eleccions europees, l’any 2019. 

El president de la Generalitat i líder del Partit Popular a la Comunitat Valenciana ha celebrat uns resultats que, segons ha afirmat, assumeixen en la seua formació com “un suport a les polítiques del canvi” que estan duent a terme en les institucions valencianes. “Hem guanyat de manera clara i contundent en tota la Comunitat Valenciana”, ha dit el popular, que ha destacat que els resultats al nostre territori “han estirat el carro” per a aconseguir “la victòria de Núñez Feijóo sobre Pedro Sánchez”. També en clau nacional, Mazón ha afirmat que els comicis europeus es tradueixen en “un avís per a les polítiques de Pedro Sánchez”. 

La candidatura socialista, encapçalada a la Comunitat Valenciana per Sandra Gómez, ha quedat 4,5 punts per davall del PP. Amb un 31,4% dels vots, el PSPV ha obtingut prop de dos punts menys que en les passades eleccions europees. Gómez s'ha mostrat satisfeta amb el fet que la seua siga —segons ha dit— "l'única formació autonòmica que té dos veus clares i fortes que vagen a representar els interessos dels valencians i valencianes", ja que considera que en el PP "a penes" en tenen una, ja que "a Esteban González Pons no l'hem vist en campanya", ha criticat la socialista.

Vox és el tercer partit amb més suport, i en estos comicis aconsegueix un 11,5% dels sufragis. La presidenta de les Corts, Llanos Massó, candidata del partit d'ultradreta a la Comunitat Valenciana, ha subratllat l'increment en més de quatre punts del percentatge de vots de la seua formació, i ha instat el president del Govern, Pedro Sánchez, a "seguir l'exemple de França" i a convocar eleccions generals.

En quarta posició se situa la candidatura de Compromís-Sumar, que a la Comunitat Valenciana encapçala Vicent Marzà, que ha arreplegat un 7,6% dels vots valencians. Marzà ha reconegut que els “hauria agradat obtindre millors resultats en la coalició”, però ha celebrat “tindre una veu valenciana al Parlament Europeu” per a “fer front a l'extrema dreta”. En este sentit, el candidat de Compromís s’ha mostrat “preocupat” pel “creixement de les forces d’ultradreta al conjunt d’Europa”.

A només 2,8 punts del candidat de Compromís ha quedat la formació S’Ha Acabat la Festa, liderada per Alvise Pérez. La candidatura, que s'estrenava en estes eleccions, ha tingut un 5,8% del suport a la Comunitat Valenciana.

Podem, la candidatura que a la Comunitat Valenciana lidera María Teresa Pérez, s'ha quedat en sexta posició, amb un 3% dels vots, i Ciutadans n'ha obtingut un 0,8%.

Consulta ací els resultats municipi a municipi

També et pot interessar

stats