Compromís i Podem acusen Calero d'impedir-los desfilar en la processó cívica

Segons la delegació del govern, diverses persones han intentat passar per una tanca, una decisió que "no respectava l'operatiu policial de tensió màxima"

Compromís a la processó cívica del Nou d'Octubre

La coalició Compromís ha denunciat a les xarxes socials que la Policia Nacional no els ha permés accedir a la processó cívica del Nou d'Octubre que s'ha celebrat aquest dissabte a la ciutat de València. A més, han demanat la dimissió de la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, perquè consideren que la policia ha actuat amb un "clar criteri polític" per a impedir que assistiren a la marxa els partits d'esquerres.

Hores més tard, Podem s'ha sumat tant a la denúncia com a la petició de dimissió de Calero. La formació es trobava al mateix punt que la coalició valencianista i el PSPV, tot i que finalment ha pogut desfilar juntament amb els socialistes els darrers 150 metres.

La coordinadora morada, ha interpretar l'actuació policial com un "veto" a les forces d'esquerres en la processó cívica. En aquesta línia, Compromís ha assegurat que les forces de seguretat de l'Estat han posat "totes les facilitats" a PP, Ciutadans, Vox i "altres grupuscles d'extrema dreta".

La formació valencianista ha anunciat que exigirà explicacions a les institucions responsables d'aquesta decisió. Segons ha pogut saber À Punt NTC de fonts de Compromís, en arribar al punt assignat per la delegació del govern de la Comunitat Valenciana un agent els ha comunicat que "aqueixa tanca no s'obriria", per orde de la delegació.

A continuació, segons el relat de Compromís, altres agents els han seguit quan s'han intentat incorporar a la processó en diversos punts del recorregut. Els únics membres de la coalició que han pogut participar han estat els alts càrrecs, entre ells el síndic Fran Ferri i la secretària general de Més Compromís i coportaveu de la coalició, Àgueda Micó, com mostra el vídeo publicat per Compromís a les xarxes.

La versió dels partits, però, contrasta amb la de la delegació del govern, que ha assegurat a À Punt que, com que l'organització de la processó cívica és responsabilitat de l'Ajuntament de València, és impossible que les formacions hagen sigut citades per aquest organisme.

A més, segons fonts de la delegació, diverses persones han intentat passar per una tanca, una decisió que "no respectava l'operatiu policial de tensió màxima" arran dels fets que es van viure l'any 2017.

També et pot interessar

stats