‘Zoom’ indaga les agressions de la ultradreta valenciana a l'octubre de 2017

L' espai de reportatges d'investigació d'À Punt analitza aquells fets que van derivar en atacs a manifestants i periodistes

'Zoom' parla sobre les actuacions de la ultradreta als carrers de la Comunitat Valenciana.
'Zoom' parla sobre les actuacions de la ultradreta als carrers de la Comunitat Valenciana. / Departament de Comunicació
01 d'octubre 2021 - 10:38

En la tradicional manifestació vespertina del 9 d'octubre de 2017, un grup d'ultres va ocupar la plaça de Sant Agustí de València i va impedir així que els assistents exerciren el dret a la protesta, tal com havia autoritzat la delegació de Govern. Els contramanifestants van cridar als assistents fins que va haver-hi algunes agressions a periodistes i manifestants. Per primera vegada a la Comunitat Valenciana, l'extrema dreta va atacar a plena llum del dia i davant de les càmeres de televisió.

Zoom, l'espai de reportatges d'investigació d'À Punt produït per Secuoya Studios, analitza dilluns 4 d’octubre aquells fets que van convulsionar a l'opinió pública valenciana.

L'equip capitanejat per Bérnar Giménez indaga en aquells fets i en com la col·laboració ciutadana va ser clau per a identificar les 28 persones que finalment van ser imputades i per a les quals la fiscalia demana entre tres i set anys de presó. Entre els acusats, alguns membres d'Ultra Yomus que, després dels assalts, van ser expulsats de l'estadi de Mestalla, però han desaparegut realment de la graderia valenciana?

Entre els acusats, alguns membres d'Ultra Yomus que, després dels assalts, van ser expulsats de l'estadi de Mestalla.
Entre els acusats, alguns membres d'Ultra Yomus que, després dels assalts, van ser expulsats de l'estadi de Mestalla.

No és l'únic cas de demostració de força de l'extrema dreta. En trobem dos exemples més: un a Benimaclet, on una marxa d'ultradreta es va convertir en un exercici d'exaltació del franquisme; i un altre a Pego, on un grup ultra de Gandia va omplir el municipi amb consignes nazis abans d'un partit de futbol.

Dilluns que ve a les 22:00 hores fem Zoom sobre les actuacions de la ultradreta als carrers de la Comunitat Valenciana.

El programa Zoom es confirma com un dels formats que es consoliden dins de la televisió pública valenciana. La passada setmana, el programa dedicat al Corredor Mediterrani va signar un 4,7% i va registrar 82.000 espectadors, dades que confirmen la corba ascendent del format de la cadena autonòmica en aquesta segona temporada.

També et pot interessar

stats