Compromís denuncia que el Consell anul·larà les obres de col·legis d'una dotzena de pobles

La formació anuncia “accions jurídiques i administratives” perquè no es revestiquen els projectes previstos

Fullana i Baldoví durant la roda de premsa en què han presentat la campanya Salvem les escoles
Fullana i Baldoví, durant la roda de premsa en què han presentat la campanya Salvem les escoles / Compromís

Compromís ha denunciat que el Consell ha iniciat el procediment per a anul·lar obres de col·legis en 12 municipis de la Comunitat. Així ho han denunciat aquest dilluns el síndic de Compromís en les Corts, Joan Baldoví, i el portaveu d'Educació de la coalició, Gerard Fullana.

Els dos integrants de la formació taronja s’han pronunciat en aquests termes en la roda de premsa on han presentat la campanya Salvem escoles i que els ha permés oferir una radiografia de les millores i construccions d'escoles i instituts que el Botànic va planificar per al període 2024-2027 i que ara, des de la Conselleria d'Educació, afirmen que “es posa en risc”.

“Són canvis que el PP vol impulsar mitjançant la normativa que regeix la delegació d'accions als ajuntaments amb el pla Edificant (Decret llei 5/2017) i la retallada de pressupost en infraestructures educatives per a 2024”, han advertit. Segons els representants de Compromís, per les retallades i els canvis de normativa, “les obres de 341 centres educatius en 178 poblacions corren perill”.

“Són quasi 1.400 milions d'euros adjudicats i reservats en plurianualitats que afecten també directament el sector de la construcció: 35.000 llocs de treball directes i indirectes", han afegit Baldoví i Fullana.

El síndic de Compromís ha denunciat públicament el "desmantellament" de la construcció d'escoles i instituts per part del PP. "Ho estan intentant per la porta de darrere, mitjançant la Llei de mesures i el pressupost de la Generalitat per a 2024”. Baldoví ha denunciat una retallada de més de 121 milions d'euros en el pressupost de l'any que ve.

Joan Baldoví i Gerard Fullana han detallat les primeres accions que Compromís emprendrà per a "impedir que el PP dinamite la construcció d'escoles públiques planificades en els pròxims quatre anys".

“Farem costat a les comunitats educatives i les associacions de mares i pares de les 341 obres que corren risc de no fer-se en 178 pobles. També durem a terme accions jurídiques i administratives perquè la legalitat de revertir delegacions no és gens clara”, han afirmat.

Compromís també té preparades esmenes per al pressupost de la Generalitat de 2024 perquè s'incloguen les partides pressupostàries pertinents per traure endavant les delegacions en marxa i l'inici de tramitacions i d'obres que començaven l'any que ve.

També et pot interessar

stats