El centres concertats de la Comunitat Valenciana tindran auxiliars de conversa d’anglés

La Conselleria d’Educació ha anunciat que incorporarà 1.400 d’aquests professionals als centres públics i concertats

El conseller de Educació, José Antonio Rovira.
El conseller de Educació, José Antonio Rovira / JOSÉ CUÉLLAR / CORTS VALENCIANES

Els centres concertats de la Comunitat Valenciana podran comptar amb auxiliars de conversa en anglés, com ja ho fan els centres públics, segons ha anunciat aquest dimecres el conseller d’Educació José Antonio Rovira. Seran 1.400 professionals que s’incorporaran als centres públics i que també permetran “que puguen estar en centres concertats”, ha detallat Rovira.

Fonts del departament han detallat que les bases del Ministeri d'Educació només permeten la dotació a través d'aquest procediment a centres públics. No obstant això, des de la Conselleria s'ha inclòs en el pressupost una nova línia de subvencions per a centres privats concertats amb l'objectiu que puguen albergar també auxiliars de conversa, "replicant el model que segueixen en altres comunitats autònomes per a l'escola concertada".

Divendres, el ple del Consell va aprovar el projecte de decret de concessió directa de subvencions a auxiliars de conversa, pel qual es destinaran 11,2 milions d'euros en el curs 2023-2024.

Aquesta figura de l’auxiliar de conversació estarà present en els centres d’educació infantil i primària, instituts d’educació secundària, centres integrats de formació professional i centres de formació de persones adultes titularitat de la Generalitat.

També et pot interessar

stats