Educació estudia rebaixar els requisits a professors d'algunes especialitats per a cobrir vacants

Plantejaran als sindicats l’opció de prescindir del requisit lingüístic i d’estar estudiant el màster d'educació si es comprometen a finalitzar-lo 

Imatge d’arxiu de dos alumnes en l’assignatura d’Informàtica
Imatge d’arxiu de dos alumnes de l’assignatura d’Informàtica / Europa Press

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació proposarà aquest dimarts als sindicats la possibilitat de rebaixar els requisits a professors d'algunes especialitats de Secundària i FP en les quals hi ha dificultats per a cobrir vacants com a Informàtica o Serveis a la Comunitat.

En concret, Educació plantejarà en la mesa tècnica que, de la mateixa manera que han acordat altres comunitats autònomes, puguen accedir a les places els docents que encara no tinguen el màster obligatori, però que estiguen matriculats i es comprometen a traure’l. També oferirà l'opció de prescindir del requisit lingüístic quan, en l'orde d'elecció dels participants en borsa, no hi haja sol·licitants que el tinguen.

"Els requisits són els mateixos que per a qualsevol especialitat: estar en possessió del màster en educació i el nivell de valencià C1. No obstant això, hi ha especialitats en les quals ens trobem amb una falta de professors, per la qual cosa no es poden cobrir les places", explica la directora general de Personal Docent, Sonia Sancho, en un comunicat.

A més, segons la conselleria, davant la complexitat per a cobrir les places, la resolució del 27 d'octubre del 2020 permet que, quan en l'orde d'elecció dels participants en borsa no existisquen sol·licitants que complisquen el requisit lingüístic, se'n podrà prescindir. Des d'Educació recorden que ja s'exceptua l'obligació del valencià en zones castellanoparlants en determinades especialitats. 

També et pot interessar

stats