Compromís demana al Senat la transferència de rodalies a la Generalitat perquè considera el servei un "caos absolut"

És una doble iniciativa plantejada al Senat i també a les Corts perquè el Consell inste el govern espanyol a solucionar el problema

Carles Mulet i Belén Bachero en la roda de premsa
Carles Mulet i Belén Bachero, en la roda de premsa / Europa Press

El senador de Compromís, Carles Mulet, demanarà amb una moció en la cambra alta la transferència del servei rodalies a la Generalitat per un servei que qualifica com de "caos absolut” a la Comunitat Valenciana, i en què afirma: "Una vegada superada la vaga de maquinistes, es va veure que el servei continuava sent pràcticament el mateix que quan hi havia aturades". El senador preguntarà sobre el tema en el pròxim ple, encara que no espera una acollida positiva ja que creu que la ministra "només anuncia plans i pressupostos". En aquest sentit, ha criticat que "es pressuposta molt poc, però es materialitza menys".

Respecte a la proposta de 2022, ha retret al govern que no hi haja fons per al túnel passant de València ni per a la connexió d'Alacant i Elx amb l'aeroport, així com que tampoc es preveja la connexió de Torrevella a la xarxa ferroviària ni la unió entre Sagunt i el Port.

La diputada en Corts Belén Bachero també presentarà en el Parlament valencià la moció de mobilitat. Bachero ha subratllat que el caos en rodalies és un problema antic i assegura: "Reiteradament governants del PP i del PSOE han fallat als valencians". Per aquest motiu des de Compromís consideren que la Generalitat gestionaria millor el servei.

En la moció presentada, Compromís demana la creació del nucli de rodalies a Castelló, la modernització del servei a Elx i la transformació de la línia Xàtiva-Alcoi en una línia de rodalia. Altres reivindicacions són el tren per a connectar Xàtiva, Carcaixent i Gandia, el tren de la costa i una línia de rodalia entre Villena i Santa Pola. Finalment, demanen connectar la C-2 de València i la C-3 d'Alacant amb una estació conjunta a Caudete.

També et pot interessar

stats