Compromís demana a la Generalitat un informe sobre la repercussió de la fusió BBVA-Sabadell

La coalició valencianista i el PSPV responsabilitzen el PP de "carregar-se el sistema financer valencià"

Seu del BBVA a Madrid
Seu del BBVA a Madrid / Europa Press

Compromís demanarà que la Conselleria d'Hisenda elabore un informe sobre quines afectacions tindria la fusió del BBVA i el Banc Sabadell per a l'economia valenciana i que l'envie a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, la de Defensa de la Competència i el Banc d'Espanya.

Així ho plantejarà en una proposta a les Corts en la qual també demanarà que el govern estatal frene l'opa amb la llei de supervisió bancària, i que el Consell impulse un sistema financer propi, segons ha anunciat el síndic valencianista, Joan Baldoví, després de la junta de síndics celebrada este dimarts.

Baldoví ha justificat la proposta de Compromís en el fet que el president de la Generalitat, Carlos Mazón, "parla molt, però fa poc", i que el problema de fons és que el PP "es va carregar el sistema financer valencià".

El síndic socialista, José Muñoz, ha afirmat que és "vergonyós" que el Partit Popular parle de defensar el Banc Sabadell quan el seu partit "va arruïnar" el sistema financer valencià, per la qual cosa "no té credibilitat".

Muñoz ha instat el líder estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo, a eixir de l'"ambigüitat" i posicionar-se en contra de l'operació. El portaveu socialista ha remarcat que l'executiu espanyol ha sigut "clar oposant-se frontalment".

Per part seua, el síndic del PP, Miguel Barrachina, ha assegurat que estan en contra d'una operació hostil contra una entitat que té seu social a Alacant, on els agradaria que romanguera, igual que els agradaria que els llocs de treball i l'activitat que genera es continue "desenvolupant lliurement" a la Comunitat Valenciana.

El síndic de Vox, José María Llanos, ha indicat que mantenen una posició "de prudència" i que estan alerta a les "concentracions de poder", encara que ha assenyalat que els "escama com han eixit en tromba" els partits d'esquerres i el mateix president del govern espanyol en contra d'esta fusió.

També et pot interessar

stats