Compromís i Ciutadans presentaran una iniciativa conjunta per a la circumscripció única

El PSPV veu un ‘‘error’’ plantejar ara una reforma de l’Estatut d’Autonomia.

Hemicicle de les Corts Valencianes
Hemicicle de les Corts Valencianes

Compromís i Ciutadans presentaran finalment una iniciativa conjunta per a reformar l’Estatut d’Autonomia i que s’incloga la circumscripció única. Aquesta decisió s’ha pres després que Ciutadans haja acceptat les modificacions tècniques que ha plantejat Compromís a la seua proposta inicial registrada la setmana passada

La síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez va afirmar que el seu grup donaria llum verda a la reforma de la llei electoral pendent a les Corts que contempla, entre altres qüestions, la rebaixa del llistó electoral del 5% al 3%, si aquesta reforma de l’Estatut per a aconseguir la circumscripció única s’aprovava al Congrés.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha explicat que Ciutadans ha acceptat incloure les seues modificacions en el text i ara presentaran conjuntament aquesta iniciativa, que intentaran que puga arribar al següent ple.

Així, ha demanat a Ciutadans que ‘‘si estan a favor de la llei electoral, voten a favor’’ de la mateixa manera que ells votaran sí, tant a aquesta llei com a la reforma estatutària. 

Per la seua banda, el portaveu del PSPV, Manolo Mata, ha criticat el postureig a huit mesos de les eleccions i considera ‘‘un error plantejar-la i sumar-se a propostes que no tenen viabilitat’’, encara que ha dit que ‘‘estem tots d’acord i supose que la signaré’’.

No obstant açò, ha advertit que una reforma d’un Estatut és ‘‘extraordinàriament seriosa’’ i ha recordat que la que actualment s’està tramitant al Congrés ha complit ja 50 ajornaments.

També et pot interessar

stats